Test av Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Citation 100

Citation 100 är en fin liten högtalare, men om du inte vill ha den digitala assistenten finns det bättre högtalare till samma pris.

av #Högtalare #Harman Kardon
8.1

Google är inte ensamma om att göra högtalare som kan röststyras via den digitala hjälpen Google-assistenten. Samsung dotterbolag Harman Kardon har lanserat en hel serie högtalare med Google-assistenten i.

Den modell som vi har testat, Citation 100, är en av de mindre i serien. Den kan användas som en vanlig Bluetooth-högtalare och paras då ihop med exempelvis en mobiltelefon på samma sätt som alla andra liknande högtalare.

Det är dock först när appen Google Home kommunicerar med högtalaren som det går att ställa in och använda Google-assistenten. Med hjälp av den går det att göra mycket med röstkommandon, till exempel spela upp något på Netflix eller sätta en timer om du har något i ugnen. Det fungerar i grunden på samma sätt som i Google Home Mini som vi också har testat.

Citation 100 lyckas inte skapa ett lika bra runt om-ljud som till exempel konkurrenten Ultimate Ears Megaboom 3, även om mellanregistret är klart och distinkt. Citation 100 är mer en högtalare för bakgrundsmusik och kanske ljudböcker. Den som däremot inte har behov av Google-assistenten eller funktionen för att koppla ihop Citation 100 med andra av Harman Kardons högtalare hittar lätt bättre alternativ i samma prisklass.

Varken formgivningen eller konstruktionen är lika märkvärdig som i liknade cylinderhögtalare. Tyget når till exempel inte hela vägen runt utan avbryts av trista sömmar på sidorna. Inte heller styrningen är i topp. På ovansidan finns de tryckkänsliga knappar som används för betjäningen, men det är för svårt att känna om ett tryck har registrerats eller ej, vilket ofta leder till irriterande dubbeltryck.


+ Google-assistenten inbyggd
Svårstyrd
Tveksam design

Harman Kardon Citation 100 finns att köpa här via Prisjakt
Läs mer om Harman Kardon Citation 100


Omdöme

Citation 100 är en fin liten högtalare, men om du inte vill ha den digitala assistenten finns det bättre högtalare till samma pris.

Specifikationer

Märke
Harman Kardon
Anslutning
Bluetooth, Wi-Fi
Utgångeffekt
50 W
Vikt
2,7 kg
Mått
27,5 x 17,2 x 16,3 cm