Okej Google, är allt som behöver sägas för att Google Home Mini ska vakna till liv.

Google Home Mini

Google-assistenten är en röststyrd medhjälpare som kan svara på frågor, tala om vad klockan är och styra smarta apparater hemma via det trådlösa nätverket.

av Morten Skeldal Østergaard #Diverse #Google
8.8

Google-assistenten finns numera på svenska och kan hämtas gratis till mobilen. Google fortsätter därför att lansera sina hemprodukter, som styrs via Google-assistenten, i Sverige. Ett exempel är den via det trådlösa nätverket internetanslutna högtalaren Google Home Mini.

Installationen är överstökad på ett par minuter och när vi provar att koppla vi ihop Home Mini med Spotify, en fjärrstyrd lampa, tv:n och en övervakningskamera, och styr alltihop via Google-assistenten i mobilen, fungerar det överraskande bra. Med röstkommandon kan Spotify spela musik via en app i smart-tv:n. Vi kan även tala om för Google Home Mini att visa bilderna från övervakningskameran på tv:n.

Förutom fjärrstyrning kan Google-assistenten användas för att exempelvis svara på frågor, räkna ut mattetal eller tala om vad klockan är. När vi provar fungerar det lite si och så. På frågan hur gammal Michael Jackson blev får vi veta att han gick bort 2009, nio år gammal. Google-assistenten använder Wikipedia för att leta efter information som svar på frågor, och här kan man ju börja undra om det är en pålitlig källa.

Överlag fungerar dock Google Home Mini bra. Den hör vad man säger på långt håll och den gör, oftast, vad den blir tillsagd. Om man sedan har behov av att styra tekniken hemma genom att gå omkring och prata med apparaterna är en annan sak. Det mesta som den lilla högtalaren kan användas till klaras enklare av på det gamla sättet. Det är ju faktiskt inte särskilt svårt att sträcka ut armen och släcka taklampan via väggkontakten.


+ Fjärrstyr ett digitalt hem
+ Pratar svenska
Tveksamma informationskällor


Google Home Mini finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Google Home Mini

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Google-assistenten kan enkelt kopplas ihop med exempelvis smarta lampor och tända eller släcka dem med röstkommandon på svenska.

Specifikationer

Märke
Google
Mått
9,8 x 4,2 cm