Logitech G512 Carbon

Välkonstruerat tangentbord med bra respons i tangenterna.

av #Tangentbord #Logitech
7.9

Logitech G512 är ett enkelt men gediget tangentbord. Det är svart, fyrkantigt och ser gammaldags klassiskt ut. Det beror bland annat på att tangenterna är mycket mörkare än normalt, vilket gör att de smälter ihop med resten av det mörkt svarta tangentbordet. Tangenterna är dock bakgrundsbelysta i allsköns färger. Via det tillhörande programmet i datorn går det att ställa in ljuset i stort sett hur som helst. Programmet är rent kosmetiskt, tangentbordet fungerar utan det.

Ovandelen av det 928 gram tunga tangentbordet är av aluminium, något som ger ett rått och industriellt utseende. Själva tangenterna är lagom stora och de har ett nära nog perfekt klick när man trycker ner dem. G512 är inte lika våldsamt högt som andra mekaniska tangentbord, men det ger samma tillfredsställande motstånd vid varje tangenttryckning när man skriver. Därför är det en fröjd att skriva i timtal på det.

Den som älskar extrafunktioner på sitt tangentbord har dock inte mycket att hämta. Här finns bara de gängse extraknapparna. Det går att justera ljudvolymen genom att hålla FN-tangenten nedtryckt och trycka på Pause. Det finns alltså inga särskilda medieknappar. Däremot finns det en usb-utgång, vilket är mycket praktiskt för att snabbt ansluta ett usb-tillbehör till datorn.

I praktiken är G512 en billigare variant av Logitech G513. Vi får inget handledsstöd och inga utbytbara speltangenttoppar.


+ Minimalistiskt klassiskt utseende
+ Perfekt tangentrespons
Dyrt


Logitech G512 Carbon finns att köpa här direkt från Logitech

Läs mer om Logitech G512 Carbon

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den som är villig att betala 1 400 kronor för ett tangentbord är G512 ett bra val. Byggkvaliteten är hög och det är härligt att skriva på det.

Specifikationer

Märke
Logitech
Anslutning
USB
Tangentljus
Ja
Kabellängd
1,8 meter