Logitech M220 Silent Mouse

Logitech M220 Silent Mouse

Tyst mus till den bärbara

av #Mus #Logitech
7.0

Faktum är att jag alltid har föredragit mobila möss eftersom de är nättare. Därför sparade jag det bästa till sist när Logitech skickade sina båda nya extra tysta möss för test. Eftersom den större modellen M330, som vi testar här, är så bra såg jag fram emot testet av M220. Det var ett misstag.

Tanken med båda dessa möss låter till en början lätt knasig. Extra tysta möss, varför då? Men det visar sig vara helt rätt. Det är en lisa att kunna klicka utan att det stör, något som blir särskilt märkbart om man sitter hemma sent och försöker jobba medan resten av familjen sover.

Men där M330 kändes som en fullfjädrad stealthmus, havererar M220 fullständigt. Till en början låter klickljuden nästan lika högt som i vilken annan mus som helst, men efter ett tag blir de lite mer dämpade. Värst är rullhjulet som fortfarande låter för högt.

I övrigt är detta en enkel mus gjord i plast som känns trist att hålla. Den fungerar förstås som den ska och precisionen är hög. Den fungerar på alla underlag vi utsätter den för och batteritiden är imponerande 18 månader. En annan fördel är att den passar i både vänster och höger hand. På undersidan sitter batterilocket som även döljer en hållare för den lilla usb-mottagare. Det är smart och packvänligt när musen ska med på resan.

Logitech M220 finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En tyst mus som låter lite för mycket. M220 är bra, men lika rolig och uppseendeväckande om M330 är den inte.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb
Antal knappar
3
Kabellängd
-
Mått
99x60x39 mm
Vikt
75 g
Sensor
Optisk
Övrigt
1000 dpi, 18 månaders batteritid