Test av Logitech M330

Logitech M330 Silent Mouse Plus

M330 är en välgjord och extremt tyst trådlös mus

av #Mus #Logitech
9.1

Då och då dyker det upp produkter som man inte visste att man behövde. Logitechs nya trådlösa mus M330 Silent Mouse är en sådan produkt. Den ser visserligen inte mycket ut för världen. Silent Mouse är anonym och i allra högsta grad slätstruken. Formen har vi sett förut och även om just vårt testexemplar är rött märks den ändå inte på något konstigt sätt.

Det ligger dock helt i linje med hela tanken med den här musen, den ska nämligen inte märkas. Som namnet antyder är den tyst. Alltså riktigt tyst. Logitech säger sig ha reducerat klickljudet med 90 procent och det stämmer nog. Varje klick är om inte knäpptyst så i alla fall omärkligt. Motståndet när musen glider fram på skrivbordet är perfekt avstämt och det hela känns på något sätt lugnande. Faktum är att hasandet på skrivbordet hörs mer än klickandet. Det ger en allmänt underlig känsla, ungefär som att sitta i en elbil som susar iväg utan motorljud. Underligt men angenämt.

Formen är perfekt och storleken helt rätt för normalstora händer. Den passar dock bara för högerhänta. Här finns inga krusiduller i form av extraknappar utan bara det vi behöver: två knappar och ett rullhjul, som för övrigt är lika tyst som knapparna. Sidorna är klädda med ett gummiliknande material för bättre grepp och det finns en avstängningsknapp på undersidan. Batteritiden är hela två år. Under batterilocket på undersidan finns det ett fack för den lilla usb-mottagare. Det är precis som allt annat med M330  – enkelt, smidigt och bra. Vi har fått en ny favoritmus.

Logitech M330 finns att köpa här via Prisjakt

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Logitech har byggt en mus som inte märks. Den är tyst, anonym och riktigt bra.

Specifikationer

Märke
Logitech
Kabel/trådlös
Trådlös
Anslutning
Usb
Antal knappar
3
Kabellängd
-
Mått
105x68x38 mm
Vikt
91 g
Sensor
Optisk
Övrigt
1000 dpi, två års batteritid