Test av Urbanista Paris

Urbanista Paris

True wireless-hörlurar med 20 timmars batteritid.

av Markus Dahlberg #Hörlurar och headset #Urbanista
7.6

Tidigare i år testade vi Urbanistas true wireless-lurar Stockholm med gott resultat. Det stora problemet med dem var att de inte var särskilt sköna att bära under längre tid. Det åtgärdar Urbanista nu med uppföljaren Paris.

Till stora delar är lurarna identiska. Mikrofonpinnen som sticker rakt ner är kvar, men Urbanista har gjort om själva propparna till det bättre. Den här gången får vi mjuka silikonproppar som kan bytas ut (tre storlekar följer med), vilket gör underverk för passformen. Paris sitter riktigt bra i alla lägen, även under fysisk aktivitet.

True wireless är den gemensamma benämningen på trådlösa öronproppar, en produkttyp som på senare tid har exploderat i popularitet. De förvaras i ett fodral som även fungerar som laddstation för hörlurarna. På det sättet slipper men otympliga kontakter på själva hörlurarna, samtidigt som det är lätt att ladda hörlurarna var som helst eftersom fodralet innehåller ett batteri som räcker för att ladda upp hörlurarna tre gånger. Klassledare är Apples AirPods, som i senaste inkarnation också har fått silikonproppar för bättre passform.

Paris har en batteritid på runt fem timmar, men med fodralet blir den totala speltiden 20 timmar. Det är inte i topp med godkänt.

Värre ställt är det med ljudet som är innehållslöst och trist. Musiken tillåts inte leva ut och det låter oinspirerat. Visst duger det på bussen, men särskilt glad blir man aldrig. Lika illa är det med pekstyrningen. Det finns inga fysiska knappar på hörlurarna, bara en tryckkänslig zon på varje lur. Med vintertorra fingrar är det omöjligt att inte bli förbannad när man försöker peta till på höger lur för att höja ljudvolymen och ingenting händer. Mer petande och letande efter rätt läge för fingret så att tekniken ska reagera, men i stället byts låten eftersom det sker om pekfingret nuddar luren i två sekunder. Det finns ljusa stunder när det fungerar, men oftast sänker sig mörkret över både sinne och ljud.

Bäst är det smidiga laddfodralet som är lätt att öppna och som enkelt glider ner i vilken ficka som helst. Men även om priset är hyfsat räcker det inte för att Paris ska få godkänt. Konkurrensen är stenhård och det som dög för ett halvår sedan håller inte längre.


+ Bra passform
+ Ren design
+ Trådlös laddning
Platt ljudbild

Läs mer om Urbanista Paris

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Snygga hörlurar till ett rimligt pris, men ljudet är trist och styrningen hopplös.

Specifikationer

Märke
Urbanista
Frekvensområde
20-20000 Hz
Batteritid
5 + 3x5 h
Kabellängd
13 cm (laddkabel)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Vikt
2x 3/45 g (hörlurar/etui)
Övrigt
3 uppsättningar silikonpluggar
Trådlös laddning (etui)