Test av Adidas FWD-01

Adidas FWD-01

Svenskutvecklade sportlurar under varumärket Adidas.

av Testzonen #Hörlurar och headset #Adidas
7.9

FWD-01 är det andra paret hörlurar från Adidas, eller snarare svenska Zound Industries som utvecklar och säljer hörlurar under en rad varumärken. Den här gången är det frågan om ett par proppar som sitter i örat, till skillnad från utanpå örat-lurarna Adidas RPT-01, som vi testade för någon månad sedan.

FWD-01 är framtagna för löpträning och de är utformade för att sitta extra fast i örat. Det sker med hjälp av en liten vinge som vrids i ytterörat så att den spjärnar mot örats alla vindlingar. Det fungerar riktigt bra, även om det till en början är rätt svårt att få lurarna att sitta rätt. De båda propparna sitter ihop med ett tygklätt band, som också huserar alla knappar – tre till höger och en till vänster. De högra används för all styrning av musiken, medan den vänstra kan programmeras att starta en spellista på Spotify, en viss låt på Spotify eller telefonens digitala assistent. Funktionaliteten är identiskt med RPT-01.

Tack vare tygbandet kan hörlurarna hänga runt nacken utan att det stör. De båda propparna är magnetiska och klickar ihop under hakan, så att de inte hänger och slänger när de inte används. Smart.

Ljudet är helt okej, om än inte särskilt dynamiskt. Men basljudet är kraftigt och i joggingspåret fungerar de utmärkt. Via appen som hör till går det att programmera vänsterknappen och ändra ljudbilden med en equalizer. Det sistnämnda vet jag inte riktigt vad Zound Industries har gjort med. Minsta lilla justering ställer till ljudet å det grövsta. I normalläget är ljudet njutbart, men equalizern fungerar uselt.

Det finns inte mycket annat att klaga på. Adidas FWD-01 är ett par trevliga sporthörlurar, som tyvärr är alldeles för dyra. Är det namnet Adidas som kostar eller vad är det frågan om?


+ Sköna
+ Smidiga
Skum equalizer
Alldeles för dyra

Läs mer om Adidas FWD-01


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Trevliga sporthörlurar som ger bar ljud och som är sköna att bära i joggingspåret. Men priset?

Specifikationer

Märke
Adidas
Batteritid
16 h
Kabellängd
10 cm (laddkabel)
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning)
Övrigt
Förvaringspåse, 4 uppsättningar proppar+vingar