Test av Urbanears Rålis

Urbanears Rålis

Droppskyddad Bluetooth-högtalare med dubbelriktade högtalare.

av Testzonen #Högtalare #Urbanears
9.0

Svenska Zound Industries fortsätter att pumpa ut produkter med en imponerande hastighet. Under det egna varumärket Urbanears hittar vi inte bara hörlurar numera utan även högtalare.

Rålis är en bastant pjäs som visserligen har ett bärhandtag, men som är mer släpbar än bärbar. Även om den har alla de attribut som vi vanligen hittar i poolsidehögtalare är Rålis för stor för att vara förstavalet en dag på stranden eller till picknicken i Rålambshovsparken, varifrån den har fått sitt namn. Parken ligger för övrigt på Kungsholmen i Stockholm, inklämd mellan Riddarfjärden och diverse trafikleder.

Rålis är välbyggd och bastant, men inte lika oöm och tålig som systern Marshall Stockwell II. I stället är den lite elegantare med en stram och avskalad formgivning. Knapparna på ovansidan är infällda för att inte störa designen. De är tyvärr lite för diskreta och nästan svåra att hitta utan att titta noggrant. På vänstra kortsidan sitter strömbrytaren samt Bluetooth-knappen, lika diskreta de. På baksidan finns det ett hål för basljudet sam en lucka som döljer strömanslutningen (230 volt), AUX-porten samt en usb-port. Den sistnämnda kan användas för att ladda upp mobiltelefonen. Eftersom Rålis är försedd med ett rejält batteri är det en utmärkt bra idé.

En kul detalj i sammanhanget är att Urbanears precis har släppt nya fronter till Rålis. För 295 kronor går det att byta ut högtalargallret på framsidan till ett i koppar, mässing eller krom. Tjusigt värre.

Ljudmässigt övertygar Rålis inte så mycket som man kan tro. Den låter visserligen större än till exempel Rockwell, men när vi drar på Yellos djupaste basdunkar får den hicka och ljudet blir aningen dämpat. I vanliga fall låter det dock bra och Rålis fungerar bra som stationär högtalare, vilket den för övrigt passar bäst som.

Det höga betyget får Rålis därför att prisbilden är trevlig. När detta skrivs kostar den 1500 kronor på Urbanears hemsida. Det är ett fynd.


+ Elegant
+ Utbytbar front
+ Inbyggd powerbank
+ Högst rimligt pris

Läs mer om Rålis


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En snygg och trevlig hörgtalare som är mer släpbar än bärbar. Godkänt ljud och ett ännu mer godkänt pris.

Specifikationer

Märke
Urbanears
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb (powerbank), audio
Vikt
2,8 kg
Mått
19,5 x 13,8 x 18,4 cm
Batteritid
20 h
Övrigt
IPX2