Test av Marshall Stockwell II

Marshall Stockwell II

Bärbar Bluetooth-högtalare som tål lite vattenstänk.

av Markus Dahlberg #Högtalare #Marshall
8.8

Den som kan sin rockhistoria vet att de coolaste förstärkarna tillverkas av Marshall. Alla rockgitarrister med lite klass måste dra på sig sin boots och sparka omkull en Marshallförstärkare för att det ska bli riktigt rock’n’roll.

När så varumärket Marshall dyker upp på hörlurar och högtalare för hemmabruk är det inte det brittiska företaget som står bakom dem, utan svenska Zound Industries i Stockholm. De gör liknande produkter under en rad kända varumärken och i det flesta fall lyckas de riktigt bra.

Ett exempel på det är den mellanstora Bluetooth-högtalaren Marshall Stockwell II som om den vore fem gånger så stor lika gärna kunde så på vilken scen som helst. Som det ska är det lite grovhugget med ett chassi i kraftig plast och stora vred för bas, diskant och ljudvolym. Även det på insidan rödsammetsklädda handtaget av mjuk plast är väl tilltaget. Stockwell II är en högtalare med attityd.

Den stödjer Bluetooth 5.0, men det går lika bra att ansluta en ljudkälla till ljudingången. På ovansidan finns det en tydligt batteriindikator med tio röda streck som slocknar ett och ett i takt med att batteriet laddas ur. Det är dock anmärkningsvärt hur lång batteritiden är. Vi laddade högtalaren en gång under vårt test och strömmen räcker i många timmar.

Det låter bra om Stockwell. Det går att dra upp ljudvolymen till max utan någon distorsion. Tack vare de stora vreden är det lätt att trimma in ljudbilden som man vill. Som alltid med den här typen av högtalare är den yttersta diskanten avslipad och det är basen som dominerar. Men det hela är njutbart, kanske vid poolen eller stranden under semestern. Stockwell är strilsäker, så den tål en liten skur eller vattenstänk.

Som vanligt reagerar vi på priset. 2700 kronor är otvivelaktigt mycket pengar, men Marshall levererar för den som vill ha en liten stadig högtalare för modern musik.


+ Ser fräck ut
+ Lätt att ta med
+ Robust
Ganska dyr

Läs mer om Marshall Stockwell II


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Marshall är en cool liten högtalare att ta med till poolen.

Specifikationer

Märke
Marshall
Anslutning
Bluetooth 5.0, usb c (laddning), audio
Vikt
1,38 kg
Mått
18 x 16,1 x 7 cm
Batteritid
20 h
Övrigt
IPX4