Test av Adata UC370

Adata UC370 64 GB USB Flash Drive

Ett ultrakompakt usb-minne som passar i såväl datorn som mobilen.

av Christian Slot #Usb-minnen #ADATA
7.4

Usb-minnen är mycket användbara och nu för tiden rymmer även de allra minsta ganska mycket. Än smartare blir det om samma usb-minne kan användas i olika typer av enheter.

Adata UC370 har två usb-kontakter. Dels den gamla vanliga som fungerar lika bra med usb 3.0 som med flera år gamla usb-portar, dels den nya usb c som dyker upp i allt fler enheter; både mobiltelefoner och datorer.

Adatas usb-minne är främst avsett för mobiltelefoner och pekdatorer med Android 4.1 eller senare och som har en usb c-kontakt i stället för den gamla micro-usb-kontakten. Med usb-minnets hjälp är det då lätt att flytta bilder, filmer och dokument mellan mobilen och exempelvis datorn.

Adata utlovar överföringshastigheter via usb c på upp till tio gigabyte i sekunden. Riktigt så snabbt går det inte när vi testar. När vi mäter är läs- respektive skrivhastigheterna 25 respektive 30 megabyte i sekunden. Det är okej, men knappast fantastiskt.

UC370 tål att tappas i både vatten och sand och det är även stötsäkert. Därmed inte sagt att man kan ta med sig det på simturen.

Adata tar ganska bra betalt och den som bara behöver ett usb-minne hittar många billigare alternativ med lika stor lagringskapacitet.


+ Två usb-kontakter
+ Kompakt
+ Vatten-, damm- och stöttålig
Förhållandevis dyr


Adata UC370 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Adata UC370

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

UC370 är litet och tack vare de två usb-kontakterna är det perfekt till alla typer av enheter. Det är dock ganska dyrt.

Specifikationer

Märke
ADATA
Kapacitet
64 GB
Usb-typ
Usb a 3.1, usb c
Övrigt
Vatten- damm- och stöttåligt
Skrivhastighet
30 Mb/s
Läshastighet
25 Mb/s