Sonys XE9005-serie

Sony 55XE9005

Sonys Smart-TV-serie XE9005 innehåller en rad modeller med fantastisk bildkvalitet, underbar kontrast och bra färgbalans. Användarvänligheten lever dock inte upp till den höga bildkvaliteten.

av Mathias Alsted Lund Flinck #TV #Sony
8.7

Ett problem med Sony 55XE9005 är att det blir så förfärligt svårt att ta sig upp ur soffan. Bilden som Sonys nya tv-apparat ger är så bra att man lätt blir sittande. Bildkvaliteten är inget annat än fantastisk och det är särskilt den fina kontrasten och den enorma detaljrikedomen från de över åtta miljoner bildpunkterna som skapar en riktigt härlig visuell upplevelse.

Svarta partier är fyllda med detaljer och skärmen hanterar rörelser på ett förnämligt sätt, vilket ger en levande och dynamisk bild. Uppskalningen av innehåll som inte är i 4K-upplösning blir riktigt bra på den 55 tum stora skärmen.

Ljudet är dessutom överraskande bra för att komma från en platt skärm, som ofta är för tunna för att det ska gå att bygga in vettiga högtalare. Det har Sony löst och 55XE9005 klarar sig bra och det behövs ingen så kallad soundbar, eller ljudlimpa som det ibland kallas för på svenska.

Förfärlig fjärrkontroll

Om nu själva tv:n är bra, så är fjärrkontrollen desto sämre. Det är något av en utmaning att ens kunna njuta av den fina bilden från tv, dvd, Blu-ray eller någon av de många apparna – till exempel Netflix. Själva installationen är ovanligt invecklad och de förklarande texterna gör det hela bara mer förvirrande. Den något gammaldags fjärrkontrollen gör det inte lättare. Den reagerar alldeles för långsamt, något som är särskilt irriterande när man knappar in lösenordet till det trådlösa nätverket. Den processen kräver en god portion tålamod. De många knapparna på fjärrkontrollen gör det också onödigt svårt att hitta rätt menyer för att till exempel byta mellan appar och för att ändra bildinställningarna.


+ Fantastisk bildkvalitet
+ Många appar
+ Många anslutningar
Krånglig styrning


Sony 55XE9005 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sony 55XE9005

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

55 bildsköna tum med detaljrik bild och hög kontrast, men särskilt användarvänlig är den inte.

Specifikationer

Märke
Sony
Mått
122,8 x 77,2 x 25,9 cm
Upplösning
3840x2160 pixel
Nätverk
802.11a/b/g/n/ac
Anslutningar
4x hdmi (HDCP 2.2), Bluetooth, 3x usb, Digital Audio, Google Cast
Vikt
18,1 kg
Effekt
189 W
Övrigt
Android TV (operativsystem)