Samsungs 4K-tv UEMU7005

Samsung UE55MU7005

Samsungs UE55MU7005T är en glimrande tv med intelligenta funktioner, läckra detaljer och en extremt lättanvänt gränssnitt.

av Mathias Alsted Lund Flinck #TV #Samsung
8.1

Klicka fast stativet, sätt i sladdarna, följ installationsinstruktionerna i fem steg och titta på tv. Det tar en kvart från att vi bär in UE55MU7005 genom dörren till att den är installerad med såväl tv-kanaler som anslutning till internet. Samsungs tv är verkligen enkel att använda.

Fjärrkontrollen, som är något futuristisk, förklaras på ett mycket pedagogiskt sätt under installationen. Tack vare den är det enkelt att navigera i menyerna och såväl starta inbyggda appar, till exempel Netflix, HBO och Spotify, som att styra en ansluten dvd-spelare. Allt som ansluts via hdmi registreras av tv:n som automatiskt byter till rätt ingång så att det bara är att börja titta. Det hela är smart och det fungerar bra.

Bra bild
Bildkvaliteten är nästan i paritet med användarvänligheten. 4K-tv:n levererar en detaljrik bild med rejält tryck i färgerna. Håller man sig till fabriksinställningarna är bilden särdeles dynamisk och ger liv åt både filmer och tv-serier.

Snabba rörelser vid till exempel sportsändningar sker dock inte helt smidigt, något som vi ofta har upplevt i konkurrerande tv-apparater. Dessutom saknar vi lite detaljer i bildens mörka partier som tenderar att bli lite urvattnade. Detta kan till viss del kompenseras genom att byta mellan de förinställda bildprofilerna eller genom att finjustera bildinställningarna i de mycket tydliga menyerna, men helt bra blir det aldrig.


+ Mycket enkel att använda
+ Bra fjärrkontroll
+ Skarp bild
Svarta områden saknar detaljer


Samsung UE55MU7005 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Samsung UE55MU7005

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En glimrande smart-tv som är ovanligt enkel att använda och med en bildkvalitet som är utmärkt.

Specifikationer

Märke
Samsung
Mått
122,61 x 78,27 x 24,61 cm
Upplösning
3840x2160 pixel
Nätverk
802.11 b/g/n/ac
Anslutningar
4x hdmi, Bluetooth, 3x usb 2.0, Digital Audio, Google Cast
Vikt
17,9 kg
Effekt
111 W
Övrigt
Tizen OS (operativsystem)