Test av LG OLED55B7V

LG OLED55B7V

LG har gjort en stor OLED-tv till ett riktigt konkurrenskraftigt pris.

av #TV #LG
8.2

OLED är en skärmteknik som ger en riktigt behaglig bild av hög kvalitet. Förstå- sigpåarna menar att OLED är den första värdiga ersättaren till plasmatekniken, som var vanlig när de platta tv-apparaterna kom men som nu har ersatts helt av lcd.

OLED-apparater har funnits ett tag, men prislapparna får en att hicka till. Med OLED55B7V får vi för första gången en stor OLED-tv med ett pris som känns rimligt. På köpet får vi också många av de funktioner som finns i betydligt dyrare tv-apparater: bilden håller ultra hd-upplösning, det vill säga 3 840 x 2 160 pixel, det finns gott om anslutningar och det hela styrs via det utmärkta operativsystemet webOS, som gör det enkelt att titta på Netflix som, tillsammans med SVT Play, Viaplay och SF Anytime, finns inbyggt i tv:n.

Bilden är riktigt bra med hög kontrast. Den kan inte riktigt mäta sig med Sonys testvinnare i vårt senaste jämförande test av smart-tv i PC-tidningen 4/2018, men LG befinner sig också i en helt annan prisklass. Skärmen stödjer HDR, vilket ger märkbart bättre detaljrikedom i både mörka och ljusa områden samtidigt. Dessutom innebär OLED-tekniken att det inte finns något bakgrundsljus som kan läcka ut längs skärmkanterna.

Fjärrkontrollen är lätt kaotisk med många knappar. Den hade mått bra av en rejäl förenkling för att det ska bli lättare att styra tv:n.


+ Underbar bild
+ Bra operativsystem
Rörig fjärrkontroll


LG OLED55B7V finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om LG OLED55B7V

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Står du inte ut med LCD-tv:ns stirriga bilder är det OLED som gäller. LG har äntligen gjort en OLED-tv till rätt pris.

Specifikationer

Märke
LG
Mått
122,9 x 70,8 x 4,9 / 122,9 x 70,8 x 25,4 (utan/med stativ)
Upplösning
3840 x 2160 pixel
Nätverk
802.11ac
Anslutningar
4x hdmi, 3x uxb, 1x ethernet, fack för CI-kort, 1x digital ljud ut, 1x hörlurar
Effekt
112 / 0,3 W (drift/vila)