Test av Redmi Note 8T

Xiaomi Redmi Note 8T

Prisvärd mobiltelefon som imponerar.

av Markus Dahlberg #Telefon #Xiaomi
9.0

Kinesiska Xiaomi formligen sprutar ur sig telefoner i marknadens alla prisklasser. Redmi Note 8T är en lågpristelefon som övertygar på flera punkter.

För de 2 200 kronor som telefonen kostar får vi oerhört mycket för pengarna. Telefonen är snygg och välbyggd. Det enda som skvallrar om att den inte hör till marknadens dyrare telefoner är möjligen att skärmkanterna är lite tjockare än i de senaste flaggskeppen. Men vi snackar finlir här. Skärmen är det absolut inget fel på. Den är ljusstark och reagerar som den ska när vi trycker på den.

På baksidan sitter fingeravtrycksläsaren i mitten uppe vid kamerorna. Den är välplacerad och gör det enkelt att låsa upp telefonen med en hand. Baksidans glas är visserligen blankt och fint, men det blir snabbt kladdigt av fingeravtryck. Bra då att Xiaomi skickar med ett genomskinligt skal.

Kameraklustret på baksidan ser imponerande ut och det går att ta bra bilder med telefonen, men som så ofta i enklare modeller krävs det bra ljus för att bilderna ska imponera. Kameraappen är lättarbetad utan att överraska.

Visst märks det att prestandan är lägre än i dyrare telefoner. Det hackar gärna till lite när man öppnar en app och det går inte lika blixtrande snabbt som i andra telefoner. Vi får också Android 9 och ett användargränssnitt som i jämförelse med andra telefoner är enkelt, på gränsen till naivt i vissa lägen. Just detta är det svåraste att gilla med den här telefonen.

Frågan alla måste ställa sig är om detta spelar någon roll? För den som struntar i vilket är Redmi Note 8T en superb bastelefon som har mycket av den teknik som för inte så länge sedan var i framkant. Det går att ta utmärkta bilder och sköta nästan allt som topptelefonerna klarar. Räcker inte det för den som står ut med att det tar någon extra halvsekund här och där?

Som produkttestare är det lätt att bli hemmablind och bedövad av alla nya funktioner som mobiltelefontillverkarna hittar på. Man får det svårt att tolerera att allting inte sker med blixtens fart och att bilder tagna i mörker inte blir bättre än dagsljusbilder för tre-fyra år sedan.

Det står 2 200 kronor på prislappen och det är bara att lyfta på hatten. Redmi Note 8T är ett fynd.


+ Billig
+ Lång batteritid
+ Välbyggd
Lite seg och hackig

Läs mer om Xiaomi Redmi Note 8T


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En lågpristelefon med mellanklasskänsla. Lite seg och hackig, men hög funktionalitet.

Specifikationer

Märke
Xiaomi
Processor
Snapdragon 665
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB + microSD
Skärmstorlek
6,3 tum
Skärmupplösning
1080 x 2340 pixel
Anslutningar
Usb c, hörlurar
Batteritid
36 h
Batterikapacitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 9
Nätverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2
Mått
75,3 x 158,4 x 8,4 mm
Vikt
190 g
Fingeravtrycksläsare
På baksidan
Kamera
48 + 8 + 2 +2 + 13 megapixel (huvudkamera, ultravidvinkel, makro, djup, front)
Minneskortläsare
MicroSD
Övrigt
Snabbladdare 18 W, NFC
Benchmark (högre är bättre)
175070 (AnTuTu)
CPU: 71189
GPU: 32745
MEM: 38102
UX: 33034