Selfiekameraet er skyld i et uklædeligt hul i skærmens ene hjørne.

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 är en snabb telefon med förstklassig kamera och skärm. Men batteriet töms snabbt.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
8.3

Mi 11 är en av de mest avancerade telefonerna som den kinesiska telefontillverkaren Xiaomi har att erbjuda, och den kan mäta sig med några av de bästa telefonerna du kan köpa idag. Telefonen är snabb. Processorn är samma Snapdragon 888 som sitter i många andra nya Android-telefoner, och eftersom telefonen även har gott om arbetsminne och 5G-anslutning till internet kommer alla appar att kö ras utan minsta fördröjning.

Moderna smartmobiler är ofta till för växling lika varandra, så det är framför allt på kamerafronten som de försöker sticka ut. Här är Mi 11 verkligen med på banan: Kameramodulen på baksidan har tre linser: en huvudkamera med närmast överdrivet hög upplösning på 108 megapixel, en 13-megapixels ultravidvinkel och en makrolins som tar bilder i 5 megapixel. Framför allt den sistnämnda ger fina bilder på extremt nära håll och kan även användas som förstoringsglas om du har svårt att läsa små bokstäver. Det finns däremot ingen telefotolins, så om du tycker om att ta bilder på långt håll får du hitta en annan telefon.

Det har lagts ner extra arbete på videoeffekter, så att du får många roliga möjligheter att göra dina inspelningar lite mer intressanta genom att exempelvis bara zooma in på bakgrunden, medan motivet i förgrunden förblir oförändrat, eller genom att ”frysa” delar av bilden. Det är i allmänhet inte särskilt mycket brus på bilder och video som tas i mörker. Vi lyckades använda kameran för att skapa fina timelapse-inspelningar (en video som är sammansatt av ett stort antal enskilda foton) från trädgården efter att solen gått ner.

Skärmen är på nästan sju tum och har en snygg, kontrastrik bild med bra ljusstyrka. Tyvärr förstörs intrycket en aning av selfiekameran som tittar ut genom ett svart hål i övre vänstra hörnet.

Batteritiden är inte bland de bästa vi sett. Det hände några gånger under vårt test att telefonen höll på att få slut på batteri när vi närmade oss
läggdags. Det var visserligen efter ganska intensiv användning av såväl skärm som GPS och kamera, men det är ändå lite oroande att batteriet bara höll lite mer än 16 timmar.


+ Snabb

+ Bra makrokamera

– Batteritiden är i underkant

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Xiaomi Mi 11 är en snabb telefon med förstklassig kamera och skärm. Men
batteriet töms snabbt.

Specifikationer

Märke
Xiaomi
Processor
Snapdragon 888
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,81 tum
Skärmupplösning
3200 x 1440 pixlar
Anslutningar
USB-C
Batteritid
16-24 timmar
Batterikapacitet
4.600 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mått
16,4 x 7,5 x 0,81 cm
Vikt
196 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen
Kamera
108 MP, 13 MP ultravid, 5 MP makro, 20 MP selfiekamera
Minneskortläsare
Nej