Skærmen fylder næsten hele forsiden af telefonen, så selfie-kameraet må kigge ud gennem et hul øverst i skærmen.

Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro är en mobil som kan mäta sig med de allra bästa, men som tur är till ett något lägre pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Xiaomi
9.1

Kinesiska Xiaomis senaste tolkning av en respektingivande toppmobil heter Xiaomi 12T Pro och här får du en ganska kraftfull mobil till ett övervägande bra pris.

Xiaomi 12T Pro utnyttjar en av de senaste Snapdragon-processorerna som kommer från Qualcomm som är den dominerande leverantören av processorer till Android-mobiler.

Nu för tiden kan det vara ganska svårt att skilja den ena mobilen från den andra, och 12T Pro gör designmässigt inte särskilt mycket för att stå ut från mängden.

Det är med specifikationerna som mobilen visar vad den går för. Här är kameran dock något alldeles extra tack vare en bildsensor som har så många megapixel att det nästan är fånigt – hela 200! Som utgångspunkt använder kameran dock pixlar från sensorn för att skapa varje pixel i den färdiga bilden. Det ger snygga, skarpa bilder, och det verkar särskilt bidra till att lyfta bilder tagna i svagt ljus. Bilderna har betydligt mindre bildbrus i mörka områden än andra mobiler i den här prisklassen. De andra två kameralinserna för ultra-vidvinkel- respektive makrobilder är mer standard i sin prestanda.

Xiaomi 12T Pro har dessutom riktigt bra batteritid jämfört med de flesta konkurrenter. Vi kunde använda mobilen i nästan två dygn vid vanlig användning med lite internet, foto
och GPS-navigering. Den främsta anledningen till detta är att den har ett batteri på hela 5 000 mAh.

Batteriet är dock också medskyldigt till mobilens största nackdel: Den är nämligen ganska tung. Det stora batteriet tillsammans med en snygg AMOLED-skärm på 6,67 tum knuffar upp vikten till över 200 gram. Man kan bli lite trött i fingrarna av att sitta med den längre stunder, men det hjälper något att använda det medföljande silikonskyddet som ger bättre grepp om mobilens sidor.

Den går inte ladda trådlöst, men vi lyckades ladda den från noll till 100 procent på cirka 25 minuter, så du behöver inte klara dig utan den alltför länge när den ska få ström.


+ Superskarp kamera

+ Snabb processor

– En tung mobil

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Xiaomi 12T Pro är en mobil som kan mäta sig med de allra bästa, men som tur är till ett något lägre pris.

Specifikationer

Märke
Xiaomi
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,67"
Skärmupplösning
1220 x 2712 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12, MIUI 13
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,3 x 7,59 x 0,86 cm
Vikt
205 g
Kamera
200 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (makro)
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 5: Single-core: 1279, multi-core: 4062, OpenCL: 6415