Test av Sony Xperia XZs

Sony Xperia XZs

Stilig mobiltelefon på 5,2 tum som kan konkurrera med långt dyrare telefoner.

av Torben R. Simonsen #Telefon #Sony
8.9

Sony har det mest kryptiska sättet av mobiltelefontillverkarna för att namnge sina mobiltelefoner. Det fladdrar runt med X och Z:an utan att man som kund har någon som helst aning vilka värden de olika beteckningarna bär med sig.

Nu kommer det ännu en bokstavskombination i form av XZs. Det rör sig i själva verket om lillasystern till Xperia XZ Premium. Även om XZs är en billigare telefon tar den med sig flera av de fina funktionerna från Premium – till exempel en fingeravtrycksläsare som är integrerad i strömbrytaren på sidan.

När fingeravtrycksläsaren är konfigurerade med favoritfingret går det att starta och logga in i telefon samtidigt. Det är så bra att den som vänjer sig vid det knappast accepterar något annat.

Kameran på 19 megapixel tar bra bilder och den som vill finner många manuella inställningar. Det finns hela fyra appar som hjälper till att ta ännu bättre bilder. Bland funktionerna hittar vi 4K-video och en AR-effekt som gör det möjligt att placera in objekt i både filmer och video. Kul!

Sonys telefon är mycket elegant, men den har en så pass glatt yta att risken är stor för att den ska glid ur en ficka eller att man tappar taget om den. XZs reagerar snabbt och allt flyter på utan störningar. Enda gången det märks någon form fördröjningen är när telefonen kopplar över från wi-fi till mobilt bredband. Det är dock en vanlig åkomma hos många mobiltelefoner. På det stora hela är detta en mycket fin telefon som gör precis det den ska.


+ Läcker design
+ Gott om plats
+ Integrerad strömbrytare
Väldigt glatt yta


Sony Xperia XZs finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Xperia XZs

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Elegant och kraftfull mobiltelefon med smart integration av strömbrytaren i fingeravtrycksläsaren.

Specifikationer

Märke
Sony
Processor
Qualcomm Snapdragon 820 2,15 GHz
Ramminne
4 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5,2 tum
Skärmupplösning
1080 x 1920 pixel
Anslutningar
Usb c
Batteritid
73 timmar
Batterikapacitet
2900 mAh
Operativsystem
Android 7.1
Nätverk
GSM, HSPA, LTE
Mått
14,6 x 7,2 x 0,8 cm
Vikt
0,161 kg
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
19 megapixel
Minneskortläsare
Ja