SONY Xperia XA1

Sony Xperia XA1

Tunn och snabb kameramobil.

av #Telefon #Sony
8.9

Sony har med sin nya telefon Xperia XA1 valt ett lite ovanligt fysiskt format. När de flesta konkurrenter i den här prisklassen gör telefoner som är ­ungefär 7×14 centimeter, väljer Sony att göra sin telefon aningen längre och lite smalare. ­Det avlånga formatet gör det enklare att hantera telefonen med en hand utan att tummen behöver sträckas ut för långt. Det är men andra ord lätt att manövrera telefonen och till exempel byta sida på startskärmen med ­tummen.

Snabb processor
Det är processorn MediaTek Helio P20 som står för grovjobbet i Sony Xperia XA1. Processorn är nästan i paritet med de som sitter i betydligt dyrare telefoner. XA1 är också mycket riktigt hypersnabb. Apparna startar illkvickt och pekskärmen reagerar med omedelbar respons.

Skärmen på fem tum håller endast hd-upplösning, vilket kanske inte känns jättekul. Å andra sidan suger den inte ur telefonens 2 300 milli­amperetimmar stora batteri lika raskt som en högupplöst skärm skulle göra. Batteriet håller tvärtom ovanligt länge.

Kameran är bra och med imponerande 23 megapixel går det att ta fina bilder. Den fokuserar ovanligt snabbt och bland funktionerna ­hittar vi till exempel ansiktsigenkänning.

I förhållande till priset är Sony Xperia XA1 en bra och vältrimmad mobiltelefon som är lätt att hantera och som är snabbt.


+ Tunn
+ Snabb
+ Billig


Sony Xperia XA1 finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Sony Xperia XA1

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sony Xperia XA1 är en tunn och snabb kameramobil till ett överkomligt pris.

Specifikationer

Märke
Sony
Processor
MediaTek Helio P20
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5 tum
Skärmupplösning
HD 720p
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
2300 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mått
14,5 × 6,7 × 0,8 cm
Vikt
145 g
Fingeravtrycksläsare
Nej
Kamera
23 megapixel
Minneskortläsare
Ja