Test av Sony Xperia X Compact med en kamera på 23 megapixel

Sony Xperia X Compact

Som namnet antyder är Sony Xperia X Compact en liten mobiltelefon på en marknad som domineras av telefoner som närmar sig pekdatorerna i storlek

av Anders Daugaard #Telefon #Sony
9.1

Som namnet säger är Sony Xperia X Compact en liten telefon på en marknad som i allt större omfattning präglas av jättetelefoner. Med sin skärm på 4,6 tum är den mycket enkel att ta med sig i fickan, och den ligger bra i handen. Det är inga problem att hantera den med bara en hand om du inte har stora händer. Då kan sådant som tangenter och grafiska detaljer bli så små att du råkar trycka på flera samtidigt.

Telefonen är plastig och knappast den mest robusta vi har testat. Den är inte heller vattentät, som många av Sonys andra mobiltelefoner.

Xperia X Compact är på många sätt en bra nybörjartelefon. Efter att du har genomfört den enkla grundinstallationen första gången som du startar telefonen, visas en introduktion till Xperia med utgångspunkt i din tidigare telefon.

Detta gör det enkelt att lära sig grunderna i operativsystemet, och du får lära dig sådant som att byta bakgrundsbild, överföra bilder och filer samt anpassa telefonen så att den skyddar den personliga information som brukar lagras på smartmobiler.

Som kameratelefon skiljer sig Xperia X Compact en aning från mängden genom att den har en utlösarknapp. Håll ner knappen när telefonen är i viloläge, och 0,6 sekunder senare är du redo att fotografera eller spela in video.

Det går att ta bilder i ända upp till 23 megapixel. Som standard är upplösningen dock satt till 8 megapixel, vilket gör att bilderna tar mindre plats. Det finns visserligen 32 gigabyte inbyggt lagringsutrymme, men med operativsystemet och de inbyggda apparna är det bara omkring tolv gigabyte som är tillgängligt.

Sony Xperia X Compact finns att köpa här via Prisjakt


+ Höga prestanda
+ Snabb och kraftfull kamera
Inte vattentät, bara vattenskyddad
Små virtuella knappar

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Om du fotograferar mycket, kan Sony Xperia X Compact tillfredsställa dina behov med sina kraftfulla kamerafunktioner. Mobilens samlade prestanda är hög, men många kommer säkert att anse att den är för liten.

Specifikationer

Märke
Sony
Processor
Snapdrago 650, 64-bit processor
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
4,6 tum
Skärmupplösning
1280 x 720 pixel
Batterikapacitet
2700
Operativsystem
Android N
Mått
12,9 × 6,5 × 0, 95 cm
Vikt
135 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
23 megapixel
Minneskortläsare
Ja