SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

Formidabel mobiltelefon

av RAS #Telefon #Samsung
10.0

De senaste versionerna av Samsungs topptelefoner i Galaxy-serien heter föga förvånande S7. Som tidigare finns det två modeller – en traditionell (S7) och en lite större med rundade skärmkanter (S7 Edge) – som vi testar här.

Ramen är av aluminium medan det sitter Gorilla-glas på både fram- och baksidan. Samsung har sneglat på konkurrenterna och lämnat plaststadiet bakom sig. S7 känns exklusiv.

I Edge har skärmen rundade kanter, vilket vi såg redan i den förra modellen. Nu är funktionen uppdaterad och det går till exempel att diskret se vem som ringer om telefonen ligger upp och ned. Hela grejen kräver dock viss tillvänjning och det är lätt att aktivera kantskärmen ofrivilligt.

Det går att ta riktigt bra bilder med S7. Vi provade flera gånger i halvmörka miljöer och vid varje tillfälle fick vi bilder av en kvalitet som närmar sig traditionella kameror. I och med S7 är det dags att överväga om inte telefonen duger för samtliga familjebilder i fortsättningen. De 32 gigabyte som finns i telefonen räcker en bit, men eftersom det går att sätta i ett microSD-kort på upp till 200 gigabyte går det att få gott om plats för bilder och video.

Den åttakärniga processorn på 2,3 gigahertz är riktigt kraftfull. Även när vi hade 50 appar öppna samtidigt märktes inte det minsta hack när vi arbetade i någon av apparna.

Så höga prestanda brukar innebära att strömmen går åt snabbt, men med det stora batteriet på 3600 milliamperetimmar behö¬ ver telefonen inte ens laddas på kvällen. Under testet fanns det ofta omkring 70 procent kvar i batteriet vid läggdags. Det är alldeles extraordinärt jämfört med min egen mobiltelefon.

Galaxy S7 Edge är vattentät och tack vare inre skydd behöver man inte oroa sig för att täcka för usb-porten om det börjar regna under samtalet. Telefonen tål att doppas i vatten ned till 1,5 meters djup.

Operativsystemet är Android 6.0 som innehåller en hel del trevliga nyheter, till exempel att man tillfrågas om lov så fort en app kräver en ny tillåtelse av något slag.

Skärmen på 5,5 tum som är av OLED-typ är alltid på. Det innebär att datum och klockslag alltid visas utan att skärmen behöver aktiveras. Det är faktiskt riktigt praktiskt och tycks dessutom inte påverka batteritiden nämnvärt.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Snabb telefon med lång batteritid och den senaste Android-versionen.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Exynos 8890 – octa-core 2,3 GHz + 1,6 GHz quad-core (64-bit)
Ramminne
4 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
1440 x 2560 pixels
Anslutningar
MicroUSB. Bluetooth 4.2 A2DP, NFC
Batterikapacitet
3.600 mAh
Operativsystem
Android 6.0 Marshmallow
Nätverk
802.11 a/b/g/n/ ac, GPS, GSM/HSPA/LTE
Mått
150,9 x 72,6 x 7,7 mm
Vikt
157 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
12 megapixels, 5 megapixels
Minneskortläsare
Ja, max 200 GB
Övrigt
100 GB plads hos OneDrive