Kameralinserne rager kun en lille smule ud, så bagsiden er næsten helt plan.

Samsung Galaxy S23+

Galaxy S23+ är en mobil i toppklass, men det ska den också vara till det priset.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.7

Skärmen i Samsungs nya toppmobil Galaxy S23+ är något av det bästa som det sydkoreanska företaget har att erbjuda. Den är på 6,6 tum och har fler pixlar än en Full HD-TV. Bilden är skarp och snygg och har en fantastisk kontrast. Skärmens format lämpar sig för att titta på video från exempelvis Netflix eftersom skärmen är bredare än den typiska TV-serien, så att du slipper se selfiekameran som ett svart hål i filmbilden. Skärmens ljusstyrka kan vridas upp till en nivå där ljuset nästan gör ont i ögonen om du sitter i mörka miljöer. 

Galaxy S23+ är skyddad mot både vatten och damm, så du kan lugnt ta med dig mobilen in i duschen om du skulle vilja det. Precis som man kan förvänta sig matchar de elektroniska komponenterna i Galaxy S23+ den
relativt höga prislappen. Processorn är blixtrande snabb och klarade vårt hastighetstest med bravur. Mikrofon och högtalare fungerar lika bra för röstsamtal som för videosamtal, om du bara skruvar upp de inbyggda stereohögtalarna ordentligt.

Vi behövde däremot ladda mobilen varje dag. Batteriet brukade hålla mobilen vid liv mer än ett dygn även vid förhållandevis flitig användning av navigering och kameran under dagen, men du måste starta varje dag med en fulladdad mobil om du inte vill vara orolig för att få slut på ström under kvällen.

Galaxy S23+ har en mängd appar från Samsung förinstallerade, men det är svårt att se vad vi ska med sämre alternativ till Google Photos eller Androids Play Butik, där du har ett mycket större utbud än i Samsungs motsvarande Galaxy Store.


+ Fantastisk skärm

+ Vattentålig

– Överflödiga appar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Galaxy S23+ är en mobil i toppklass, men det ska den också vara till det priset.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Snapdragon 8 Gen 2
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,6"
Skärmupplösning
2340 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4700 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 6E, 5G, Bluetooth 5.3
Mått
15,8 x 7,6 x 0,8 cm
Vikt
196 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
50 MP, 10 MP tele, 12 MP ultravid, 12 MP selfie
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 1485 single-core, 4844 multi-core