Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Smart och stor anteckningsbok.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.4

Samsung Galaxy Note20 är en bra blandning av en mobiltelefon och en surfplatta. Storleksmässigt hamnar den mitt emellan de två kategorierna och med en skärm på hela 6,9 tum är detta en telefon som i många fall känns väldigt stor.

Den stora skärmen är dock fantastisk. Såväl ljusstyrkan som kontrasten är i världsklass och allt som visas på skärmen nästan vibrerar.

Det är ingen tillfällighet att telefonen bär namnet Note. Galaxy Note20 Ultra är en smart anteckningsbok som alltid är redo. I telefonen finns det ett fack för Samsungs S-Pen och det är bara att trycka till på pennan för att den ska poppa ut. Själva telefonen behöver inte ens låsas upp, det går nämligen att anteckna direkt på låsskärmen. Det är riktigt bra och det fungerar utmärkt för att skriva ner exempelvis en minnesanteckning.

S-Pen får fler funktioner när telefonen är upplåst. Den har en egen liten meny som alltid är tillgänglig från sidan av startskärmen. Via den menyn går det till exempel att ta en bild av skärmen eller att rita direkt på det motiv som kameran fångar för ögonblicket – såväl video som stillbild.

Kameran eller snarare kamerorna, det finns tre stycken, tar fina och välbelysta bilder. Tyvärr verkar inte kamerorna få plats inuti telefonen utan kameramodulen sticker ut så mycket att det nästan känns som om den är påklistrad. När telefonen läggs på en plan yta vilar halva telefonen på den här modulen, med följd att telefonen vickar från kant till kant när man trycker på skärmen med fingret eller pennan. Inte optimalt.

Fingeravtrycksläsaren känns lite seg. Den är inbyggd i skärmen och har mellan varven svårt att avläsa fingret korrekt. När den väl lyckas tar det lite för lång tid för telefonen att låsas upp. Det är något som i längden blir lätt irriterande.


+ Fantastisk skärm
+ Otroligt snabb
Vippar på plant underlag
Slö fingeravtrycksläsare

Läs mer om Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Note20 är det perfekta verktyget för dig som behöver anteckna saker och ting i telefonen.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Exynos 990
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,9 tum
Skärmupplösning
1440 x 3088 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0
Mått
164,8 x 77,2 x 8,1 mm
Vikt
208 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen.
Kamera
108 MP (vidvinkel), 12 MP (ultravidvinkel), 12 MP (tele)
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
AnTuTu: 508760, GeekBench 5.2: CPU 933 (single), CPU 2749 (Multi-Core), Compute 5580