De tre kameralinser sidder tæt på kanten, så pas på du ikke fotograferer din finger.

Samsung Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 är en snabb mobil med bra skärm. Det enda problemet är de många överflödiga apparna.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
7.9

Med ett pris som är ungefär hälften av vad Samsungs toppmobiler kostar borde man kanske inte ha så höga förväntningar på Galaxy A54, men det är en mobil med få svagheter.

Dess främsta fördel är den stora, snygga AMOLED-skärmen som ger väl upplyst bild med klara färger och perfekt kontrast. I kombination med de två välljudande högtalarna gör skärmen på A54 att mobilen passar riktigt bra för att titta på film. 

Det är Samsungs egen processor som driver allt och den klarar sig bra jämfört med de betydligt vanligare Snapdragon-processorerna i många andra Android-mobiler. A54 blev dock så varm under våra hastighetstester att vi inte ville stoppa ner den i fickan förrän den svalnat lite.

Det sitter en bred ram runt skärmen och Galaxy A54 är en förhållandevis stor och tung mobil. Man kan bli lite trött i fingrarna av att hålla den en längre tid åt gången, men kanten är åtminstone bred och lätt rundad vilket gör att mobilen blir lätt att hålla i. Galaxy A54 har säkerhets-certifieringen IP67. Det är bra för en mobil som inte kostar mer än vad den gör och det innebär bland annat att mobilen tål att tappas i grunt vatten, exempelvis ett badkar.

Kameran tar generellt bra bilder. I dagsljus är färgåtergivningen godkänd och i sämre ljus blev vi positivt överraskade över hur bra den optiska bildstabiliseringen fungerade. Det stora irritationsmomentet är att mobilen har för många överflödiga appar. Samsung har helt enkelt fördubblat Googles utbud av gratis appar för Android, så att du har två hälsoappar, två webbläsare och två digitala assistenter.


+ Bra skärm

+ Bra batteritid

– För många överflödiga appar

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Samsung Galaxy A54 är en snabb mobil med bra skärm. Det enda problemet är de många överflödiga apparna.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Exynos 1380
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,4"
Skärmupplösning
2340 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android
Nätverk
Wi-Fi 6, 5G
Mått
15,8 x 7,7 x 0,8 cm
Vikt
202 g
Kamera
50 MP, 12 MP ultrawide, 5 MP makro, 32 MP selfie
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 2782