Galaxy A20E er en forholdsvis lille telefon.

Samsung Galaxy A20e

Androidbaserad mobiltelefon med dubbla simkort och tre kameror.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Samsung
6.5

I en tid när de stora mobiltelefontillverkarna tävlar om att släppa allt större och dyrare mobiltelefoner, är det faktiskt skönt att få en mer budgetvänlig modell att testa.

I Galaxy A20e har Samsung dragit ner på skärmupplösningen, prestandan och batteristorleken. Telefonen laddas trots det med usb c och vi får ett vanligt hörlursuttag. Operativsystemet är Android 9, vilket är den senaste versionen.

A20e ser modern ut med heltäckande skärm och inga mekaniska knappar på framsidan. Lågpriset märks mest i form av att bakstycket är av plast.

Det är inga problem att komma i gång med telefonen, precis som vanligt med dagens Android-version. Det går att bygga ut lagringskapaciteten med ett micro-sd-kort och en annan positiv överraskning är att det finns plats för dubbla sim-kort.

Skärmen är av den lite enklare TFT-typen, vilket bland annat innebär att färgerna inte riktigt är lika livliga som i telefoner med dyrare OLED-skärmar. Upplösningen är relativt låg, men det är inget som märks särskilt mycket. Varken bilder eller ikoner upplevs som pixliga.

De båda baksideskamerorna tar bilder med fina färger, även om detaljrikedomen inte är den bästa. Det finns en vidvinkelkamera som underlättar fotografering på nära håll. Båda kamerorna kan spela in video i full hd-upplösning, vilket duger gott.

Långsam processor

I vardagen är det en lisa att batteriet håller så länge. Vid normal användning går det ett par dagar mellan uppladdningarna, som dessutom går snabbt. Men den fina batteritiden beror inte enbart på ett stort batteri, utan framför allt på att prestandan är låg. Telefonen är långsam och passar inte till tunga appar som kräver mycket prestanda.

Våra prestandamätningar visar att Galaxy A20e hamnar i den långsammaste femtedelen av alla mobiltelefoner. Den är stark nog för att hantera YouTube, men större appar känns sega. Den lägre prestandan märks främst i 3d-spel som blir i det närmaste ospelbara eftersom telefonen inte hänger med.

Det största problemet med A20e är dock att Samsung har snålat in för mycket på mikrofonen. Talet känns dovt och sömnigt och är långt ifrån så klart som det kan vara i bättre telefoner. Det är riktigt synd att Samsungs spariver har gått lite för långt i detta fall.


+ Dubbla simkort
+ Lång batteritid
För klen för tunga appar
Dålig ljudkvalitet

Läs mer om Samsung Galaxy A20e


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En billig och långsam mobiltelefon med skraltigt ljud. Den passar bäst för enkel användning eller som reservtelefon.

Specifikationer

Märke
Samsung