Der er bred ramme rundt om skærmen, men alligevel er selfiekameraet nødt til at stjæle lidt af skærmens plads.

Samsung Galaxy A14

Galaxy A14 ger dig allt du behöver i en Android-mobil till ett svårslaget pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Samsung
8.0

Du får svårt att hitta en användbar Android-mobil som också är billigare än Samsung Galaxy A14. Det är inte svårt att se att det har sparats lite för att hålla priset nere, för mobilen tvekar ibland när man rör sig runt i menyer och appar. Galaxy A14 är dock tillräckligt snabb för att köra de allra flesta appar på ett tillfredsställande sätt. Skärmen tillhör inte Samsungs bästa och du får leva med en kontrast som är ganska slätstruken. Om ljuset runt omkring dig inte är alltför skarpt är dock skärmens 6,6 tum stora bild tillräckligt bra. Bilden är nämligen skarp med fin färgåtergivning.

Baksidan är i plast och kan se lite schabbig ut med tiden, men ger ett bättre grepp om mobilen än det glas som ofta används i dyrare mobiler.

Ljudkvaliteten vid samtal är bra i båda ändarna och det finns ett hörlursuttag om du vill ansluta headset med kabel. I mobilen finns det plats för ett microSD-kort om du vill utöka det relativt sparsamma lagrings-utrymmet. Fingeravtrycksavläsaren i strömknappen fungerar precis som den ska. Faktum är att den fungerar bättre än somliga fingeravtrycks-läsare vi har sett inbyggda i skärmen på mycket dyrare toppmobiler.

Det finns hela tre kameror plus en selfiekamera. Du får inte bilder eller video av professionell kvalitet, men även här kommer troligtvis de flesta nog att vara nöjda – annars kan man ju glädja sig åt pengarna man har sparat genom att välja en betydligt billigare mobil.


Stor skärm

Strålande pris

– Känns lite slö

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Galaxy A14 ger dig allt du behöver i en Android-mobil till ett svårslaget pris.

Specifikationer

Märke
Samsung
Processor
Mediatek MT6769 Helio G80
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
6,6" LCD
Skärmupplösning
2408 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
16,7 x 7,8 x 0,9 cm
Vikt
201 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
50 MP, 5 MP (ultrawide), 2 MP (macro), 13 MP (selfie)
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 765 single-core, 2016 multi-core