Kameramodulet fylder næsten den øverste halvdel af telefonen.

OnePlus Open

Vikbara mobiler tar ett stort steg framåt med OnePlus Open, men priset är fortfarande för högt för oss vanliga dödliga.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.1

Open är den första vikbara mobilen från kinesiska tillverkaren OnePlus, och det är också den bästa vikbara mobiltelefonen vi har testat hittills.

Den har i princip samma format som en vanlig mobil, men är lite tjockare och väger nästan ett kvarts kilo. När du vecklar ut den får du en liten surfplatta med samma format som två mobilskärmar sida vid sida. Mobilen känner av när skärmen är utfälld och växlar då från den yttre skärmen till den stora utfällda skärmen.

Vecket mellan de två delarna är knappt synlig eller märkbar, något som har varit ett problem med andra vikbara mobiler. Vikningen mellan de två delarna kan på OnePlus Open bara ses om ljuset faller precis rätt.

Vi använde den yttre skärmen den mesta delen av tiden, men det kändes fantastiskt att kunna öppna mobilen och använda den stora skärmen som en e-bokläsare eller för att redigera foton. Mobilen är blixtsnabb, och det märks särskilt när du har flera appar öppna bredvid varandra. OnePlus har lyckats göra funktionen som delar skärmen mellan två appar mycket intuitiv, så man vänjer sig snabbt vid att använda utrymmet på bästa sätt.

Det finns tre kameror på baksidan och en porträttkamera ovanför var och en av de två skärmarna. Kamera-modulen är så stor att det nästan är komiskt. Modulen sticker ut så långt på baksidan att du kan använda den för att stödja ditt grepp om den tunga mobilen genom att vila kamera-modulens nedre kant mot pekfingret, vilket faktiskt är ganska smart.

Kameran i sig tar fantastiska bilder med naturliga färger i näst intill alla ljusförhållanden och med flera linser, och som en extra bonus gör mobilens design att du kan använda kameran för att ta självporträtt samtidigt som du använder den yttre skärmen.

Fingeravtrycksläsaren är placerad i strömknappen, vilket är ganska praktiskt eftersom du alltid kan hitta den på samma ställe oavsett vilken skärm du använder. På kanten var vi också glada att se det praktiska OnePlus-reglaget som snabbt växlar mellan lägena att den ska vara tyst, bara vibrera, eller ringa.

Batteritiden är förvånansvärt bra med tanke på den stora skärmen. Vi hade vanligtvis ungefär 30 procent batteri kvar även efter en lång dag med blandad användning.


+ Väligt bra vikmekanism

+ Utmärkt kamera

– Väldigt dyr

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Vikbara mobiler tar ett stort steg framåt med OnePlus Open, men priset är fortfarande för högt för oss vanliga dödliga.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB
Skärmstorlek
6,31" og 7,82"
Skärmupplösning
2484 x 1116 pixels og 2440 x 2268 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4805 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 7
Mått
15,3 x 14,3 x 0,6 cm & 15,3 x 7,4 x 1,2 cm
Vikt
239 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
48 MP, 64 MP tele, 48 MP ultravid, 20 MP og 32 MP selfie
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 4142