OnePlus Nord N10 5G

5G-telefon till lågpris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.6

För dig som vill ha en 5G-telefon som inte kostar en smärre förmögenhet är nya OnePlus Nord N10 5G ett bra val.

Skärmen är härligt stor och ljusstark, men kontrasten är inte riktigt lika bra som i dyrare telefoner. Svart blir snarare mörkgrått och det drar ner upplevelsen av att titta på bilder eller se på film. Är bildkvaliteten viktig rekommenderar vi systermodellen OnePlus Nord. Det lite negativa intrycket av skärmen blir inte bättre av att framsideskameran tittar ut genom ett litet svart hål – vilket den för övrigt gör i OnePlus Nord också.

På baksidan hittar vi fyra kameralinser och det går att ta riktigt fina foton med Nord N10. Om bara belysningen är god blir detaljrikedomen hög. Det finns även en speciell funktion för att ta bilder i mörker, men den genererar trots det en hel del brus i bilderna.

Kameramodulen sticker ut en aning på baksidan. Det gör att telefonen inte kan ligga plant mot bordsytan. Om vi svarar på ett sms medan telefonen ligger på ett bord kommer den att vicka medan vi skriver. Irriterande.

OnePlus använder sloganen Never settle, vilket betyder ungefär var aldrig nöjd. Det finns en del med Nord N10 som gör det lätt att följa den uppmaningen. Telefonen hör till exempel inte till de snabbaste precis, något som märks när vi rullar fram genom långa webbsidor eller rör oss snabbt på startsidan. Android hackar och tvekar lite från och till.

Fingeravtrycksläsaren sitter lätt åtkomlig för pekfingret på baksidan. Den är ganska långsam jämfört med andra mobiltelefoner med separata fingeravtrycksläsare som inte är dolda under skärmen.

För att testa batterikapaciteten stressar vi telefonen genom att använda gps:en, fotografera och använda datorn intensivt. Även under dessa förhållanden håller batteriet en hel arbetsdag. När batteriet väl behöver laddas har N10 en ovanligt effektiv snabbladdning. På en halvtimme går det till exempel att ladda batteriet till 65 procent.

Telefonens baksida av plats känns inte alls lika exklusiv som det glas som används i dyrare modeller, men plasten är å andra sidan inte lika glatt som glas. Dessutom blir telefonen tåligare eftersom plast inte spricker lika lätt om telefonen tappas i golvet.

På det stora hela är Nord N10 en bra mobiltelefon med tanke på priset, men det är faktiskt värt att betala en slant till för att får OnePlus Nord – främst på grund av den mycket bättre skärmen.


+ Stor skärm
+ Laddas upp snabbt
Låg kontrast

Läs mer om OnePlus Nord N10 5G


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mycket är bra med OnePlus billiga 5G-telefon, men skärmen är inget vidare.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 690
Ramminne
6 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,49 tum
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixel
Anslutningar
Usb c, hörlurar
Batteritid
36 h
Batterikapacitet
4 300 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Wi-Fi, 5G
Mått
16,3 x 7,47 x 0,895 cm
Vikt
190 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, på baksidan
Kamera
64 MP, 8 MP (ultravid), 2 MP (macro), 2 MP (sort/hvid), 16 MP (frontkamera)
Minneskortläsare
Ja