Selfiekameraet gemmer sig i et sort hul øverst i den store skærm.

OnePlus Nord CE 3 Lite

Här får du en mobil med stor skärm och många andra fördelar till ett bra pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.0

Du behöver inte hosta upp någon förmögenhet för en mobil med stor skärm. Väljer du en OnePlus Nord CE 3 Lite får du hela 6,72 tum i en förhållandevis billig mobil.

Skärmens kontrast är inte direkt i toppklass, men bilden är bra och skarp och kan ställas in så att den uppdateras med 120 Hz. Det skapar mjuka rörelser när du till exempel bläddrar genom den långa listan med menyalternativ i mobilens inställningar. När vi körde tunga appar märktes det att processorn inte är en av de snabbaste. Det är inte något stort problem vid daglig användning, men ibland får man känslan av att mobilen inte riktigt kan hänga med när du för fingret över skärmen för att till exempel bläddra i en lång hemsida.

Trots att kanten runt skärmen är ganska tunn måste du ändå ställa in dig på att detta är en mobil för personer med ganska stora händer. Lyckligtvis finns det en funktion som gör enhandsanvändning lite enklare genom att det går att dra ner det viktigaste innehållet till skärmens nedre del där du lättare kan nå det.

Kameran har en nästan onödigt hög upplösning på 108 megapixel. Den tar bilder av godkänd kvalitet, men det krävs bra ljusförhållanden för att lyckas. Det går att spela in video i Full HD med högst 30 bilder per sekund. Bättre mobilkameror kan spela in i Ultra HD, vilket är den upplösning de flesta moderna TV-apparater har idag.

Vi fick ut mer än 36 timmar vid blandad daglig användning med kamera, internet över 5G och GPS-navigering, så om du laddar en gång om dagen behöver du inte oroa dig för att få slut på ström.

Vi gillade den snabba finger-avtrycksläsaren i strömknappen på sidan och blev riktigt förtjusta över att hitta en kraftfull USB-laddare på 67 watt i lådan tillsammans med OnePlus karaktäristiska röda USB-kabel. Det är nämligen inte någon självklarhet att det följer med en laddare till en ny mobil idag.


+ Lågt pris

+ Stor skärm

– Lite haltande prestand

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Här får du en mobil med stor skärm och många andra fördelar till ett bra pris.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 695
Skärmstorlek
6,72"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batteritid
36 timmar
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Nätverk
Wi-Fi 5, 5G
Mått
16,7 x 7,6 x 0,83 cm
Vikt
195 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
108 MP, 2 MP, 16 MP
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 856 single-core, 2052 multi-core