Kameraet sidder helt ude i siden og buler ud, så telefonen vipper, hvis du bruger den, mens den ligger på et bord.

OnePlus Nord CE 2

OnePlus Nord CE 2 är en bra mobil till förhållandevis överkomligt pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.2

OnePlus Nord CE 2 är en lyckad och dessutom en förhållandevis billig mobil från kinesiska OnePlus. Rent allmänt fungerar allt i mobilen bra, men ibland blir det lite hackigt om du till exempel bläddrar ner genom en ”tung” hemsida med bilder och video. Skärmen har bra och skarp bild med fin kontrast. När vi höll den intill en mobil som kostar dubbelt så mycket var skärmen på Nord CE 2 inte riktigt lika ljusstark, men annars var det faktiskt inte så stor skillnad mellan de två. Det har lagts ner lite extra jobb på lackeringen av mobilens baksida. Modellen vi lånade var ljusblå upptill och färgen tonade långsamt över i något som nästan är mjölkvitt längst ner. Det gör att mobilen ser lite mer exklusiv ut än den egentligen är. Förutom den blå versionen kan du även köpa modellen i grått. Baksidan är egentligen inte särskilt hal, men det medföljer ett genomskinligt silikonskydd i lådan. Den största styrkan hos Nord CE 2 är batteritiden: Efter det första hela dygnet som vi testade mobilen hade mindre än 25 procent av strömmen använts. Batteriet är på 4 500 mAh och det räckte faktiskt för att vi i genomsnitt skulle få ut över två dygns användning med lite GPS, samtal och internet. Det är faktiskt riktigt bra gjort.

Dessutom tar kameran bra bilder. Som nästan alltid ar fallet när det handlar om lite billigare mobiler klarar sig kameran klart bäst när man tar bilder i fullt dagsljus. När mörkret faller kan det finnas en tendens till att bilderna får lite för mycket brus.

Bland de funktioner som OnePlus valt att prioriterat bort för att hålla nere priset finns trådlös laddning, men du får i gengäld en bra laddare och OnePlus karaktäristiska röda laddningskabel med.

I botten av Nord CE 2 hittar vi, förutom USB-C-porten för laddning, ett hörlursuttag. 


+ Utmärkt batteritid

+ Bra skärm

– Ingen trådlös laddning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus Nord CE 2 är en bra mobil till förhållandevis överkomligt pris.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
MediaTek MT6877 Dimensity 900 5G
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,43"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Batterikapacitet
4.500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,06 x 7,32 x 0,78 cm
Vikt
173 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
64 MP, 8 MP ultravid, 2 MP makro, 16 MP selfie
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench 5: 729 single, 2137 multi, 2518 OpenCL