Den lille skydeknap på siden gør telefonen lydløs med det samme.

OnePlus Nord 3

Nord 3 är en bra mobil för sitt pris, och om du kan nöja dig med 128 gigabyte lagring kan du få den ännu billigare.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
8.7

Prismässigt ligger OnePlus Nord 3 i mittfåran av OnePlus numera breda utbud av mobiler. Ändå handlar det om en mobil med praktiskt taget inga svaga punkter.

Skärmen ger en vacker och färgstark bild, och både operativsystemet och alla appar körs snabbt och smidigt. Operativsystemet som används är en specialanpassad version av Android som OnePlus har satt ihop, som heter OxygenOS. Förändringarna är dock ganska små och Googles välkända appar och verktyg finns tillgängliga i en mapp på startskärmen.

Vi använde Nord 3 i drygt en vecka och allting från GPS-navigering till fotografering klarade av att leva upp till våra förväntningar.

Primära kameran tar fantastiska bilder. Vi tog ett mängd bilder med kamerans standardinställningar, och vi var tvungna att zooma in för att se skillnad i kvalitet jämfört med bilder från kameran i en konkurrerande mobil som kostar nästan dubbelt så mycket. Kameramodulen i Nord 3 har dessutom en speciell makrolins, men den tog nedslående dåliga bilder. Det fanns synligt bildbrus – även i bilder tagna i bra belysning. Lyckligtvis är makroobjektivet för supernära bilder av till exempel växter eller insekter förmodligen inte något som de flesta använder dagligen.

Fingeravtrycksläsaren är dold i skärmen men är placerad så pass långt ner att vi var tvungna att ändra grepp om mobilen på ett lite klumpigt sätt för att få fingret avläst korrekt. Lyckligtvis kan du också  använda den snabba ansiktsigenkänningen. Även i ett helt mörkt rum där ansiktet bara var upplyst av skärmljuset, tog det mindre än en sekund att logga in.

Vi testade OnePlus Nord 3 med 256 gigabyte för appar, video och foton. Det går inte att expandera lagringsutrymmet med ett microSD-kort, så om du överväger den något billigare 128 gigabyte-modellen måste du avgöra om det är tillräckligt för dina totala utrymmesbehov.

I lådan med mobilen finns en riktigt kraftfull laddare på 80 watt. Det tog bara en dryg halvtimme att ladda Nord 3 från noll till 100 procent. De första procenten är de snabbaste, så på bara några få minuter kan du ge mobilen tillräckligt med ström för att räcka en hel dag.

En av de bästa uppfinningarna från OnePlus finns på mobilens sida. Det är ett reglage med tre inställningar: ljud av, vibrera och ring. Allt som krävs är en snabb knapptryckning för att eliminera risken att med en hög ringsignal utlösa kaskad av sura blickar på bio eller i en tyst bil.


+ Bra mobil med tanke på priset

+ Laddare på 80 watt

– Dålig makrolins

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Nord 3 är en bra mobil för sitt pris, och om du kan nöja dig med 128 gigabyte lagring kan du få den ännu billigare.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Mediatek MT6983 Dimensity 9000
Ramminne
16 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,74"
Skärmupplösning
2772 x 1240 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13, OxygenOS 13.1
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.
Mått
16,2 x 7,5 x 0,8 cm
Vikt
193 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
50 MP
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 6: 1061 single-core, 3307 multi-core, 5464 OpenCL GPU