Frontkameraet er skyld i et lille hul i skærmens ene hjørne.½

OnePlus Nord 2 5G

Du får en bra mobil för pengarna i OnePlus Nord 2 5G, som bland annat har väldigt snabb laddning.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus Nord 2 är den bästa mobilen som vi har testat hittills i det som kan kallas den mellersta prisklassen, där konkurrensen är stenhård. Med sin läckert lackade baksida och den väl tilltagna kameramodulen ser den ut som en dyrare telefon redan innan du startar den.

Det intrycket höll till viss del i sig även efter att vi började använda mobilen. Vi märkte att det inte är en toppmobil till det dubbla priset, men det skulle också vara att kräva för mycket av den. När vi snabbt rullade ner genom en lång hemsida med många bilder hackade visningen lite på ett sätt som vi inte såg i toppmodellen OnePlus 9 Pro från samma företag.

Skärmen är bra, men kan inte riktigt tävla med skärmen på den två år gamla premiummobilen Huawei P30 Pro när vi höll upp dem bredvid varandra. Med fabriksinställningen visade Nord 2 den vita bakgrunden på webbsidor med en svagt rödaktig nyans. Efter lite experimenterade med inställningarna fick vi en renare återgivning av vitt, men till priset av att bilderna såg lite trista och färglösa ut jämfört med Huaweimobilen.

Om man enbart tittar på Nord 2 är det dock nog få som blir missnöjda med hur bilden ser ut. Det går nog inte att få en speciellt mycket bättre kamera i en mobil i den här prisklassen och bilderna blir snygga även under ganska krävande förhållanden som skymningsljus. Kameran har dessutom praktiska funktioner som möjligheten att spela in med kamerorna på fram- och baksidan samtidigt, så att du kan filma dig själv medan du upplever något. Vi hade gärna sett en bra makrolins för att kunna gå närmare motivet, men de flesta av oss tar nog mest porträtt och landskapsbilder, vilket OnePlus Nord 2 klarar utmärkt.

Det finns en sak som OnePlus Nord 2 är bättre på än de flesta superdyra mobiler, och det är laddning: Medan Apple helt har slutat att skicka med laddare med sina iPhone, har OnePlus gått åt motsatt håll och skickar med en suverän snabbladdare. Den ganska knubbiga laddaren levererar 65 watt och vi kunde ladda telefonen från 19 till 100 procent på drygt 20 minuter.


+ Bra kamera

+ Väldigt snabb uppladdning

+ Prisvärd

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Du får en bra mobil för pengarna i OnePlus Nord 2 5G, som bland annat har väldigt snabb laddning.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,43 tum
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixlar
Anslutningar
USB-C
Batteritid
Cirka 36 timmar
Batterikapacitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11, Oxygen 11.3
Nätverk
Wi-Fi 6, 5G
Mått
15,89 x 7,32 x 0,83 cm
Vikt
189 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen
Kamera
50 MP, 8 MP (Ultrawide), 2 MP, 32 MP (selfiekamera)
Minneskortläsare
Nej