OnePlus 9 Pro

Lyxtelefon med svensk kamera.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.3

OnePlus 9 Pro är på alla sätt en mobiltelefon i den absoluta toppklassen. Kombinationen av hög fysisk kvalitet och superprestanda som hanterar såväl operativsystem som alla typer av appar med glans.

Telefonen baseras på Qualcomms senaste Snapdragonprocessor och det finns två modeller med åtta/tolv gigabyte ramminne och 128/256 gigabyte lagring. I båda fallen får vi en mobiltelefon som klarar de mest krävande appar som finns, det vill säga avancerade spel med högupplöst grafik. Det går inte att hitta någon annan mobiltelefon som är snabbare än så här just nu.

OnePlus har tagit hjälp av kameraspecialisterna på Hasselblad, vars namn tydligt framgår på kameramodulen på baksidan. Kameran är också i paritet med de motsvarigheter vi hittar i de bästa telefonerna från Samsung, Huawei och Apple, men det är fortfarande en mobilkamera med alla de begränsningar som det innebär. I en tunn mobiltelefon finns det begränsat med plats för linser och den elektronik som fångar bilden. Det märks inte minst vid fotografering i svagt ljus där mörka nyanser tenderar att flyta samman till fyrkantiga block. I övrigt är bildkvaliteten ypperlig både i foton och video och det är svårt att föreställa sig att någon skulle kunna bli besviken på alla möjligheter som finns här, till exempel att ta bilder på längt håll med den effektiva telelinsen.

Vi får ut cirka 36 timmars driftstid med ett fulladdat batteri. Även om vi fotograferar flitigt och använder gps-funktionerna är vi aldrig i närheten att få slut på ström efter en hektisk dag. OnePlus 9 Pro klarar sig bättre än vad Apples iPhone 12 Pro gjorde när vi testade den. Dessutom är det ingen match att ladda OnePlus 9 Pro. Den är nämligen försedd med den kvickaste snabbladdningen vi någonsin har varit med om. Det tar en halvtimme att ladda ett tomt batteri till 60 procent. Den trådlösa laddningen är nästan lika imponerande snabb.

Det enda problemet med OnePlus 9 Pro är den extremt glatta baksidan. Har du fiskat någon gång och försökt hålla fast i en nyupptagen våt fisk vet du ungefär vad det handlar om. Telefonen kryper återkommande upp ur bakfickan när vi böjer oss ner, vilket inte är särskilt säkert för en telefon som kostar tio tusenlappar. Dem modell som vi har testat är i färgen Morning Mist och den vackra baksidans nederdel är spegelblank, medan den övre delen är lite mattare. Men det spelar ingen roll hur snygg telefonen är, det går bara inte att använda den utan ett fodral. Då först går det att få ett bra och stadigt grepp om telefonen och man behöver inte vara orolig för att den ska glida obemärkt ur fickan.


+ Hög kvalitet
+ Extrem snabbladdning
Alldeles för hal

Läs mer om OnePlus 9 Pro


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus 9 Pro övertygar med en snabb processor, en superb kamera och ovanlig kvick snabbladdning.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8350 Snapdragon 888
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,7 tum
Skärmupplösning
3216 x 1440 pixel
Anslutningar
usb c
Batteritid
Cirka 36 h
Batterikapacitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11, OxygenOS 11
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
163,2 x 73,6 x 8,7 mm
Vikt
197 g
Fingeravtrycksläsare
I skärmen
Kamera
48, 8 (tele), 50 (vidvinkel), 2 (djup) megapixel
Minneskortläsare
Nej