OnePlus 8T

Den bästa mobiltelefonen. Nästan.

av Martin Lorentsen #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus 8T är en riktig tungviktare till 5G-telefon och den är fylld av imponerande funktioner.

Den som redan har en OnePlus 8 vet precis vad det här är för telefon. De två modellerna påminner väldigt mycket om varandra och exempelvis processorn och mängden minne är identiska i de två.

I den här T-versionen finns det dock några viktiga uppgraderingar. Skärmen har en superhög uppdateringsfrekvens på 120 hertz, vilket gör det till ett sant nöje att spela spel på telefonen, men också märks när man rullar ner genom långa webbsidor. Den höga uppdateringshastigheten är även en fördel i tunga appar, som till exempel Google Maps som tack vare den potenta processorn från Qualcomm – Snapdragon 865 – sällan har kommit mer till sin rätt än här.

På baksidan hittar vi fyra kameralinser. Tre av dem har vi redan stött på i OnePlus 8 och det går att ta riktigt fina bilder. Den fjärde linsen är ny, men den används inte för att ta bilder utan den hanterar ljuset under fotografering i svartvitt. De bilderna blir sanslöst skarpa tack vare den förfinade tekniken. Vid inspelning av videoklipp går det att aktivera funktionen Super Stable, som ser till att även det mesta av tämligen grova skakningar försvinner.

Telefonen levereras med den nya snabbladdaren Warp Charge 65, som kan ladda det ovanligt uthålliga batteriet från 0 till 58 procent på en kvart. Får laddaren sitta i ytterligare 20 minuter är batteriet fulladdat. Imponerande. Tyvärr har OnePlus tagit bort funktionen för trådlös laddning.

OnePlus eget skal Oxygen OS hör till de allra bästa anpassningarna av Android som finns på marknaden. Det gör det till ett rent nöje att använda telefonen. En nyhet är till exempel Always on, som innebär att det går att kolla notiser, klockan och larm utan att låsa upp telefonen, något som i och för sig den fina fingeravtrycksläsaren sköter med den äran.


+ Fantastisk skärm
+ Snabb laddning
Ingen trådlös laddning

Läs mer om OnePlus 8T


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus har lyckats med nästan allting. Trist att den trådlösa laddningen är borta, men batteritiden är magisk.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 865
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,55 tum
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixel, 402 ppi
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
4500 mAh
Operativsystem
Android 11
Nätverk
5G
Mått
16 x 7,4 x 0,8 cm
Vikt
188 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen
Kamera
Baksida: 48 + 16 + 4 + 4 megapixel (huvudkamera, ultravidvinkel, makro, monokrom)
Framsida: 16 megapixel
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
591516 (AnTuTu)
CPU: 175263
GPU: 218264
MEM: 102956
UX: 95033