OnePlus 8 Pro

Stor mobil med rekordprestanda.

av Markus Dahlberg #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus startade som ett alternativt mobiltelefonmärke som erbjöd höga prestanda till lägre priser än någon annan. Nu sex år efter debuten är det dags för OnePlus 8 Pro – en telefon som har de högsta specifikationerna vi har sett. Men som dessvärre kostar lika mycket som konkurrenterna.

OnePlus 8 Pro är ett prestandamonster som klår samtliga mobiltelefoner på marknaden. Den är fullkomligt fullproppad med den senaste tekniken. Vi får 5G, Wi-Fi 6, fem kameror och, för första gången, trådlös snabbladdning. OnePlus passar på att släppa en trådlös laddare som vi återkommer till i ett eget test.

Vår testmodell har den nya färgen glaciärgrön. Baksidan skimrar beroende på hur ljuset falller och visst är det snyggt. Men de flesta lär nog använda ett skal och då finns OnePlus klassiska sträva skal numera i samma färg. Kul.

Det första som slår oss är den enorma skärmen. Telefonen är långsmalare än någon annan och den har ett format som i det närmaste kan liknas vid duken i en biosalong. Skärmen är ljusstark och färgerna riktigt vibrerar. Skärmens uppdateringsfrekvens på 120 hertz och den uppdaterade samplingsfrekvensen i pekskärmen bidrar till ovanligt mjuka rörelser utan hack när man till exempel rullar i fönster.

Ansiktsupplåsningen är den snabbaste vi har varit med om, men fingeravtrycksläsaren är lika småseg som hos konkurrenterna.

På baksidan hittar vi fyra kameror, varav en är en färgfilterkamera. Exakt vad den gör är oklart, men när vi jämför med marknadsledaren Huawei P40 Pro blir faktiskt bilderna färgrikare med OnePlus 8. Det går att ta mycket fina bilder med OnePlus och makrolinsen är grym. Borta är förra årets poppuppkamera. Nu sitter frontkameran i ett litet hål uppe till vänster. OnePlus försöker dölja det med en bakgrundsbild som är svart precis där hålet är. Smart. Men hålet är så litet att det inte stör ändå.

Ett stort plus med OnePlus är det fina användargränssnittet Oxygen OS. Det är intuitivt, välgjort och lätt att använda. Och våra favoriter finns kvar! Det går fortfarande att starta kameran genom att rita ett O på låsskärmen. Rita ett V och lampan tänds. Det går att ställa in fler liknande gester. Detta är detaljer som i vardagen är riktigt användbara.

Som vanligt skickar inte OnePlus med några hörlurar, men väl ett genomskinlig skal och en snabbladdare för usb c. Dessutom får vi en karta med klistermärken för den som vill dekorera sin omgivning med till exempel OnePlus logotyp.

OnePlus 8 är en av marknadens absolut bästa mobiltelefoner. Det enda som skaver lite är att OnePlus har gett upp lågprislinjen. OnePlus 8 är dyr.


+ Fantastiska prestanda
+ Lång batteritid
+ Bra kamera
+ Underbar skärm
Dyr

Läs mer om OnePlus 8 Pro


Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En på nästan alla sätt härlig mobiltelefon. Superprestanda, underbar skärm och Oxygen OS. Men den är dyr.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm Snapdragon 865
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,78 tum
Skärmupplösning
3168 x 1440 pixel, 120 Hz, 513 ppi, 19,8:9
Anslutningar
Usb c 3.1
Batterikapacitet
4510 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6
Mått
165,3 x 74,4 x 8,5 mm
Vikt
199 g
Fingeravtrycksläsare
I skärmen
Kamera
48 + 8 + 48 +16 megapixel (huvudkamera, tele, ultravidvinkel, front) + färgfilterkamera
Övrigt
IP68
Benchmark (högre är bättre)
582897 (AnTuTu)
CPU: 177637
GPU: 216742
MEM: 100047
UX: 88471