Kameran poppar upp ur överkanten när den aktiveras.

OnePlus 7 Pro

OnePlus har gjort en ruskigt snabb mobiltelefon med en fantastisk skärm. Dessvärre hänger inte batteriet med.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
7.6

Kinesiska OnePlus har hittills gjort prestandatelefoner till lite lägre priser. I och med OnePlus 7 Pro tar företaget ett par steg upp till högre höjder, både vad gäller priset och specifikationerna. OnePlus 7 Pro levererar hastigheter i paritet med andra flaggskeppsmobiler. Android och alla appar körs imponerande snabbt och smärtfritt.

Det bästa med OnePlus 7 Pro är samtidigt telefonens stora problem: Skärmen är i absoluta toppklass med en urfin bildkvalitet och fantastisk kontrast. Den uppdateras 90 gånger i sekunden, vilket i praktiken innebär att när en webbsida rullas nedåt blir känslan märkbart smidigare och elegantare än i andra telefoner. Det hela blir i det närmaste som eftertexterna i en film. Nackdelen med den stora skärmen och den höga uppdateringshastigheten är att det går åt ström. Mycket ström. I vanliga fall går det att i en modern mobiltelefon få ut cirka 36 timmars driftstid vid vardaglig användning med lite gps-navigering, några foton, lite samtal och surfning. OnePlus 7 vill ha mer ström efter i genomsnitt efter 22 timmar.

Selfiekameran sitter dold i telefonen och när den aktiveras i kameraappen poppar den upp ur telefonens överkant. Vi slipper alltså det lilla svarta område kring frontkameran som stör skärmytan. Detta innebär dock att ansiktsigenkänningen fördröjs medan kameran fälls upp. Detta för i sin tur med sig att man hellre använder den i skärmen inbyggda fingeravtrycksläsaren.

Ljudet vid telefonsamtal är klart och tydligt, särskilt när funktionen VoLTE är aktiverad så att samtalen går via internetanslutningen och inte 3G-nätet. Det finns inget hörlursuttag, så det är trådlösa hörlurar som gäller. Sin vana trogen skickar inte OnePlus med några hörlurar. OnePlus trådlösa öronproppar Bullet Wireless 2 kostar 1100 kronor.

Ett udda problem är skjutreglaget för att ändra telefonen mellan ljudlös, vibration och ringsignal. Det sticker nämligen ut en aning på ena långsidan och vi har flera gånger upplevt att reglaget fastnar i fickkanten när telefonen stoppas ner i fickan, varpå inställningen ändras ofrivilligt.

Vi har upplevt liknande problem med funktionen ficklampa, där fotolampan tänds av sig själv i fickan. Dessutom har skärmen känt av våra beröringar felaktigt och öppnat appar som vi inte tryckt på – småmissar som stör i en telefon som annars kunde vara en av de allra bästa på marknaden.


+ Extremt snabb
+ Utmärkt skärm
Drar mycket ström

Läs mer om OnePlus 7 Pro


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

OnePlus har gjort en ruskigt snabb mobiltelefon med en fantastisk skärm. Dessvärre hänger inte batteriet med.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 855
Ramminne
6 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,67 tum
Skärmupplösning
1440 x 2120 pixel
Anslutningar
Usb c
Batteritid
22 timmar
Batterikapacitet
4000 mAh
Operativsystem
Android 9
Nätverk
802.11ac (Wi-Fi 5)
Mått
162,6 x 75,9 x 8,8 mm
Vikt
206 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen
Kamera
48 MP, f/1.6, (vidvinkel), 8 MP, f/2.4, 78mm (tele), 3x zoom, 16 MP, f/2.2, 13mm (ultravidvinkel)
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
374513 (AnTuTu)