Test av OnePlus 6T

OnePlus 6T

Ännu en gång levererar OnePlus en topptelefon till lågt pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

Hela framsidan på nya flaggskeppet OnePlus 6T täcks av skärmen. Den påminner därmed mycket om andra nya mobiltelefoner, men med några undantag.

OnePlus 6T är en av de första mobiltelefonerna med inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen. Det är smart eftersom den blir lätt åtkomlig på framsidan utan att ta upp någon plats från skärmen. Dessvärre är den lite långsammare än i andra telefoner. Å andra sidan är ansiktsigenkänningen snabbare och telefonen låses upp nästan i samma ögonblick som den startas.

Det bästa med OnePlus 6T är dock priset. Det här är nämligen en mobiltelefon som konkurrerar direkt med Huaweis och Samsungs dyraste modeller, men till ett pris som är betydligt lägre. OnePlus fortsätter att vara en rejäl prispressare, något de har varit ända sedan starten för fem år sedan.

I OnePlus 6T flyter såväl operativsystemet som alla former av appar fullständigt problemfritt. Vi har utfört diverse saker i telefonen sida vid sida med Huaweis något dyrare P20 Pro, och OnePlus 6T visar sig vara något snabbare på att exempelvis hämta och öppna komplicerade webbsidor. När vi gör en prestandamätning med appen AnTuTu blir 6T något snabbare än föregångaren OnePlus 6. Faktum är att 6T är en av de snabbaste telefoner vi någonsin har testat.

Basdiscipliner som telefonsamtal och fotografering klarar OnePlus 6T med bravur. Dubbelkameran på baksidan kan inte mäta sig med de bästa konkurrenterna, men skillnaden i bildkvalitet är finsmakarnivå.

Den enorma skärmen bygger på AMOLED-tekniken. Som i många andra telefoner med samma skärmtyp är kontrasten perfekt, och bilden är skarp – trots lite lägre upplösning än hos många av konkurrenterna. Dessvärre är telefonens hörn nästan lika skarpa som bilden. De är inte riktigt lika avrundade som i andra telefoner och de ödelägger lite av helhetsintrycket i en annars genomarbetad mobiltelefon.

Batteritiden är godkänd och man behöver aldrig vara orolig för att den inte sa klara en hel dag utan uppladdning.

OnePlus gör som Apple och tar bort hörlursuttaget. Det blir till att antingen använda Bluetooth-hörlurar eller plocka fram den adapter för usb c-porten som följer med. Värt att notera är att OnePlus som vanligt inte skickar med några hörlurar.

OnePlus gör och som Ford gjorde med T-Forden en gång i tiden: OnePlus 6T finns bara i svart. Det går visserligen att välja mellan blank och matt svart. Det följer dock med ett skal och det finns fler, och färggrannare, att köpa till.


+ Billig
+ Väldigt snabb
Långsam fingeravtrycksläsare


OnePlus 6T finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om OnePlus 6T

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Ännu en gång levererar OnePlus en topptelefon till lågt pris.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 845
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,41 tum
Skärmupplösning
1080 x 2340 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
3700 mAh
Operativsystem
Android 9
Nätverk
802.11ac
Mått
157,5 x 74,8 x 8,2 mm
Vikt
185 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja, i skärmen
Kamera
16+20 / 16 megapixel (bak- / framsida)
Minneskortläsare
Nej
Benchmark (högre är bättre)
296888 (Antutu)
Processor: 92636
Grafik: 128418
Användargränssnitt: 65205
Minne: 10629