Skärmen har riktigt bra kontrast med mycket bra återgivning av mörka nyanser.

OnePlus 5

OnePlus 5 är en supertelefon till förhållandevis lågt pris.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus är något av en outsider på mobiltelefonmarknaden och började med att enbart sälja till kunder som fick en inbjudan till företagets webbplats. Numera kan vem som helst handla där och telefonerna finns även i handeln hos exempelvis Webhallen. Det är bra eftersom OnePlus 5 är något av det bästa vi har testat.

Specifikationerna hör till de allra högsta och OnePlus 5 är den snabbaste Android-telefonen vi har haft på testbänken. Den har inte bara en ruggig processor, det sitter även sex gigabyte ramminne i telefonen (åtta i den dyrare modellen) – vilket märks tydligt när telefonen används. Även vardagliga saker som att öppna en webbsida går märkbart snabbare än i dyrare topptelefoner som exempelvis Huawei Mate 9 Pro.

Vi har använt telefonen under sommaren och den blir kvickt en trevlig kompis eftersom den är så snabb. Det enda som kunde ha varit bättre är batteriet. Den höga prestandan tär på batteriet och det räcker i regel bara fram till kvällningen. Det är lite synd att man ska behöva vara nervös för att strömmen tar slut under dagen.

Skärmen har inte lika hög upplösning som i dyrare telefoner, men det är ingenting som stör i praktiken. Skärmbilden är skarp och kontrasten är riktigt bra.

I den tryckkänsliga hemknappen finns det en fingeravtrycksläsare som även den excellerar. Den läser av fingret blixtrande snabbt och låser upp telefonen direkt. Faktum är att det går så snabbt att man nästan undrar om funktionen är aktiverad. Tekniken fungerar dock eftersom det inte går att komma in när vi tester med någon annans finger.

Dubbelkameran på baksidan från Sony tar riktigt bra bilder. Tack vare de två linserna går det att zooma in utan att bildkvaliteten försämras. Under sommaren är det OnePlus 5 som med den äran har fått stå för familjebilderna. De två linserna hjälper också till att ta snygga porträttbilder.


+ Extremt snabb
+ Fantastisk kamera
Kort batteritid


OnePlus 5 finns att köpa direkt från tillverkaren

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus 5 är en supertelefon till förhållandevis lågt pris. Det finns ingen bättre Android-telefon i den här prisklassen.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 835
Ramminne
6/8 GB
Lagring
64/128 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
1920 x 1080 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
3 300 mAh
Operativsystem
Android 7.0
Mått
154.2 x 74.1 x 7.25 mm
Vikt
153 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
20 + 16 megapixel
Minneskortläsare
Nej