Du kan gøre telefonen lydløs med et snuptag ved hjælp af skydeknappen på siden.

OnePlus 12

Med OnePlus 12 får du en utmärkt mobil utan egentliga svagheter, men kvalitet kommer med ett pris. Snabbladdningen är imponerande.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.2

OnePlus 12 har allt som en toppmobil ska ha år 2024, inklusive en otroligt bra skärm som är extremt ljusstark. Den är lätt att läsa av utomhus, och om du stänger av den automatiska ljusinställningen och skruvar upp ljusstyrkan i mörka miljöer skär nästan ljuset i ögonen. Den stora skärmen har en hög uppdateringsfrekvens som gör rörelserna mjuka och flytande när du till exempel bläddrar i en lång text.

OnePlus skryter ofta med att de lyssnar på vad användarna säger. Det verkar som att det stämmer, för det finns många små detaljer som många andra tillverkare skulle kunna lära sig av. Bland annat sitter den snabba fingeravtrycksläsaren lite högre upp på skärmen än hos de flesta andra mobiler, så att du inte behöver byta grepp och riskera att tappa mobilen när du loggar in. Vi gillade också det fysiska reglaget på sidan, som snabbt kan växla mellan tyst, vibration och normal volym.

I kartongen med mobilen finns den karakteristiska röda OnePlus-kabeln och en USB-laddare. Laddningen är så snabb att det går att se batterimätaren ticka procent för procent med några sekunders mellanrum. Tack och lov har OnePlus 12 en effektiv kylning, så den blir inte lika varm som vi har upplevt med andra snabbladdande mobiler. Trots det stora batteriet som ligger på 5 400 mAh kunde vi ladda batteriet från tomt till 100 procent på ungefär en halvtimme.

Enkel och snabb kamera

Kameran – eller snarare kamerorna  om man ska vara noga – är placerade i en stor cirkel på baksidan. Cirkeln sticker ut långt från baksidan, vilket gör att mobilen tippar från sida till sida om du använder den liggandes på ett platt underlag som ett bord. Lyckligtvis är bildkvaliteten inte lika dålig som konstruktionen. Kamera-delen är tillverkad i samarbete med svenska Hasselblad och bilderna blir bra i alla ljusförhållanden. Den kraftfulla inbyggda bildstabiliseringen ser till att bilderna blir superskarpa.

Det går att spela in video med en upplösning på upp till 8K med 24 bilder per sekund. Vi föredrog dock att filma i vanligare 4K-upplösning med 60 bilder per sekund, vilket såg bra ut när vi spelade upp det på en TV. Kameraappen är i allmänhet användarvänlig och det krävs inte mycket skicklighet för att ta riktigt bra bilder. Vi blev också snabbt förtjusta i porträttfunktionen, som automatiskt gör bakgrunden suddig.

OnePlus 12 är byggd av starka material, det syns på knapparna på sidan att man har använt kvalitetskomponenter. Baksidan är mycket slät och modellen vi testade hade ett lite marmorliknande utseende, vilket naturligtvis är en smaksak.


+ Otroligt snabb laddning

+ Utmärkt skärm

+ Bra kamera

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Med OnePlus 12 får du en utmärkt mobil utan egentliga svagheter, men kvalitet kommer med ett pris. Snabbladdningen är imponerande.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3
Ramminne
16 GB
Lagring
512 GB
Skärmstorlek
6,8''
Skärmupplösning
3168 x 1440 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.400 mAh
Operativsystem
Android 14
Nätverk
Wi-Fi 7
Mått
16,3 x 7,6 x 0,9 cm
Vikt
220 g
Kamera
50 MP, 64 MP tele, 48 MP ultra
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 919 single core, 4703 multi core, 13625