OnePlus 10T fås i de to eksotiske farver: Moonstone Black og Jade Green.

OnePlus 10T 5G

OnePlus 10T sticker ut med sin exceptionellt snabba laddning som ger fullt batteri på under en halvtimme.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus 10T är historiskt snabb på det där med att ladda batteriet. Det beror på den väl tilltagna laddaren som följer med mobilen. I en tid då många tillverkare inte ens skickar med en laddare har OnePlus valt att gå sin egen väg med en laddare på inte mindre än 150 watt.

Det tog oss inte ens en halvtimme att ladda mobilen från tomt till fullt, och det är goda nyheter om du har svårt att vara utan den en längre stund. I gengäld får du klara dig utan trådlös laddning.

Vi provade laddaren med mobiler från andra märken och vi provade andra laddare tillsammans med OnePlus 10T. I inget av fallen kunde vi komma upp i jämförbara resultat, så du är beroende av att alltid ha laddaren med dig om du vill ha den snabba laddningen.

Snabbladdningen är ett stort plus, men resten av mobilen är inte heller fy skam. Med en snabb Snapdragon- processor och en snygg skärm som har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz körs och visas allt på mobilen mjukt och fint. Skärmen har även en finger- avtrycksläsare som snabbt loggar in dig på mobilen. Vi upplevde inga felavläsningar när vi använde den, men det slutade ändå med att vi föredrog den inbyggda ansiktsigenkänningen som är aningen snabbare.

På baksidan finns en stor kameramodul bestående av fyra stora cirklar som innehåller en huvudkamera på 50 megapixel, en vidvinkelkamera på 8 megapixel och en makrokamera på 2 megapixel som tar snygga närbilder. Den fjärde cirkeln är blixten. Totalt sett får du en kameralösning med en bildkvalitet som lär räcka för att göra de flesta mobilfotografer nöjda. Kameran tar också förvånansvärt bra bilder även efter att solen gått ner.

Om du är van vid att använda en OnePlus-mobil och vill uppgradera till en nyare modell, då ska du vara medveten om att du får vara utan det lilla reglaget för att växla mellan ringsignal, vibration och ljudlös. Det är annars en bra funktion som bidrar till att ge OnePlus-mobilerna lite egen prägel.

Vi testade den dyrare modellen av mobilen med 256 gigabyte lagringsutrymme. Det finns även en modell med 128 gigabyte lagringsutrymme som är billigare och kostar cirka 1 000 kronor mindre.


+ Supersnabb laddning

+ Bra kamera

– Inget skjutreglage för att ändra läge

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus 10T sticker ut med sin exceptionellt snabba laddning som ger fullt batteri på under en halvtimme.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 8+ Gen 1
Skärmstorlek
6,7"
Skärmupplösning
2412 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
4800 mAh
Operativsystem
Android 12, OxygenOS 12.1
Nätverk
Wi-Fi 6
Mått
16,3 x 7,5 x 0,9 cm
Vikt
204
Kamera
50 MP, 8 MP vidvinkel, 2 MP makro, 16 MP selfie
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 1027 single, 3458 multi, OpenCL 6355