Ved siden af kameraet sidder en lille skyder, der hurtigt kan sætte telefonen på lydløs.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro är en utmärkt toppmobil med ett jättestort batteri som kan laddas förvånansvärt snabbt.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #OnePlus
9.0

OnePlus 10 Pro är en av de bästa Android-mobilerna du kan köpa just nu. Det är helt enkelt en mobil utan några­ egentliga svaga punkter.

Den är väl ihopskruvad och känns väldigt skön att hålla i. Visst är den ganska slät, men glaset på baksidan är slipat så att det har fått en matt yta som nästan känns mjuk. Om du är typen som brukar tappa mobiler kan du glädja dig åt att du får med ett silikonskydd i lådan. I lådan finns också en utmärkt snabbladdare. Trots att batteriet har en kapacitet på hela 5 000 mAh tog det bara en dryg halvtimme att ladda det till 100 procent.

Mobilens prestanda är på topp, för OnePlus 10 Pro är fullpackad med all den senaste hårdvaran. Här är det framför allt processorn som sätter fart på saker och ting. Det är faktiskt en av de snabbaste processorer för mobiler vi har uppmätt med vårt prestandatestverktyg.

Processorn i kombination med en riktigt bra skärm som kan uppdatera med 120 Hz ger en mjuk upplevelse när du bläddrar ner genom innehåll på exempelvis en hemsida.

Kameran är tillverkad i samarbete med svenska företaget Hasselblad. Den tar bilder av hög kvalitet, men lyckas inte riktigt höja sig över andra mobiler i den här prisklassen. Det är trots allt fortfarande bara en mobilkamera med de begränsningar som det innebär.

Vi tog en serie bilder där vi bara använde kamerans vanliga grund-inställningar och jämförde med våra referensbilder från kameran i Xiaomi 11 – en billigare mobil som på flera sätt påminner om OnePlus 10 Pro. Här var bilderna från Xiaomi-mobilen faktiskt bäst.

Hasselbladskameran i OnePlus 10 Pro ger dock många möjligheter att experimentera med fotografering om man skulle vilja det. I ”Pro”-läget kan du enkelt styra bland annat slutartid och ISO, och det är ingen konst att växla mellan kamerans olika linser. Det är också den snyggaste kamera vi har sett på en mobil. Kamera-modulen på baksidan består av fyra lika stora cirklar, där blixt och linser sitter monterade i en glasram och Hasselbladnamnet diskret har lite smugit sig in i ramen.

Det lilla skjutreglaget på ena kanten är en praktisk detalj. Med det kan du snabbt växla läge mellan ”ring”, ”vibrera” eller ”tyst”, så att samtal inte stör mer än nödvändigt.


+ Mycket snabb

+ Bra skärm

+ Snabb laddning

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

OnePlus 10 Pro är en utmärkt toppmobil med ett jättestort batteri som kan laddas förvånansvärt snabbt.

Specifikationer

Märke
OnePlus
Processor
Snapdragon 8 Gen 1
Ramminne
8 GB
Lagring
128 GB
Skärmupplösning
3216 x 1440 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 12
Nätverk
Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2
Mått
16,3 x 7,39 x 0,86 cm
Vikt
201 g
Minneskortläsare
Nej
Övrigt
48 MP, 8 MP tele, 50 MP ultravid, 32 MP selfie
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 1259 single, 4189 multi