Den store røde klap på bagsiden kan skydes ned, så du kan tage hovedtelefonerne ud.

Nokia 5710 XpressAudio

Moiblen för radioälskaren som tycker att smartmobiler är en galen nymodighet.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Nokia
6.9

5710 XpressAudio är på många sätt som en 20 år gammal mobil, men den har också ett par uppfriskande överraskningar som vissa kanske kommer att uppskatta.

Det mest framträdande med mobilen är en stor röd skjutlucka på baksidan. När du trycker ner den kan du ta ut två trådlösa hörlurar ur mobilen, så att du kan lyssna på musik utan att störa andra. Det är långt ifrån de bästa hörlurar vi har testat, men det är en övervägande praktisk lösning om du ofta bara behöver lyssna på en podcast eller ett radioprogram.

Ja, vi skrev radioprogram. Nokia-mobilen har nämligen en inbyggd FM-radio så att du kan söka bland de lokala stationerna för att hitta något du vill lyssna på.

De klassiska Nokia-dygderna har bevarats i 5710:an: Bra och klart ljud vid mobilsamtal, och batteriet kan utan problem hålla mobilen igång i flera dagar. 

Kameran är föga överraskande i nivå med något från strax efter millennieskiftet. Dess bildkvalitet inbjuder inte till att använda den för att ta några semesterbilder. Den kan på sin höjd användas om du behöver ta en bild av något som du behöver komma ihåg till senare. Mobilen har inte pekskärm, allt fungerar som det gjorde förr i tiden med hjälp av knappar. Det är egentligen en trevlig omväxling jämfört med att enbart använda en skärm, eftersom du kan använda knapparna utan att titta på dem under tiden.

Du får nöja dig med Nokias egna appar på mobilen, men de klarar många praktiska uppgifter. Det finns sådant som larm, kalkylator, ljudinspelning, ficklampa och även en version av spelet Snake, som Nokia var kända för när de var kungen av mobiler.


+ Lång batteritid

+ Inbyggda hörlurar

– Usel kamera

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Moiblen för radioälskaren som tycker att smartmobiler är en galen nymodighet.

Specifikationer

Märke
Nokia
Processor
Cortex A7, 1 GHz
Ramminne
48 MB
Lagring
128 MB
Skärmstorlek
2,4"
Skärmupplösning
240 x 320 pixels
Anslutningar
Micro-USB
Batterikapacitet
1450 mAh
Nätverk
Bluetooth 5.0
Mått
13,9 x 5,8 x 1,6 cm
Vikt
129 g
Kamera
0,3 MP