Nokia 3310 (2017)

Nya Nokia 3310 är ren nostalgi, men på flera punkter duger den inte alls

av Emil Maischnack Jensen #Telefon #Nokia
7.2

Jag spelade riktigt mycket Snake i min gamla Nokia 3310 när det begav sig. Jag satt allt som oftast klistrad vid telefonen medan jag snirklade mig fram genom bana efter bana. Därför är det med både en viss bävan och stora förväntningar som jag packar upp den nya versionen av en av de mest klassiska mobiltelefonerna – Nokia 3310 (2017).

Den redesignade klassikern är snygg. Den är tunnare och lättare och med sin avrundade form ligger den bättre i handen är originalet. Det första intrycket är positivt och mina förväntningar ökar. Men så fort det är dags att lösa den första praktiska utmaningen kommer allt på skam. För att sätta i batteriet och Mikro-simkortet måste baksidan petas loss. Hur jag än försöker med tumnageln får jag inte bort locket. Testredaktören försöker också, men inte heller han lyckas. Vi tvingas använda en kniv för att bända loss locket och därmed är också de första reporna ett faktum. Efter en vecka med telefonen är baksidan riktigt repig. Locket som vi repade direkt är gjort i en alltför mjuk plast som definitivt inte är reptålig.

Lever nästan upp till förväntningarna
Med batteri och simkortet på plats är telefonen en utmärkt följeslagare genom vardagen. Som utlovat håller batteriet i en vecka, vilket är ungefär den tid det tar att ta sig igenom de nio banor i det nya Snakespelet som någorlunda lever upp till sin föregångare.

Telefonen kan samma saker som originalet, men har förutom det en halvdan färgskärm, en rejält haltande internetfunktion och en kamera som är så dåligt att den är meningslös.

Det är inte många som kommer att trivas med Nokia 3310 (2017) som sin primära mobiltelefon. Men med ett pris på 700 kronor och den långa batteritiden har den definitivt en funktion som en extra telefon i de lägen när man absolut inte vill riskera att vara utan mobil bara för att batteriet är slut. Dessvärre är detta en gsm-telefon, så det gäller att hålla sig i de länder där det fortfarande finns gsm-nätverk. Här hemma är det inget problem eftersom det svenska gsm-nätet än så länge är i full drift.


+ Nostalgikick
+ Lång batteritid
+ Snake
Klarar bara gsm!
Väldigt dålig kamera


Nokia 3310 (2017) finns att köpa här via Pricerunner

Läs mer om Nokia 3310 (2017)

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Nokia 3310 (2017) kan, på gott och ont, ungefär detsamma som originalet. Som primär mobiltelefon är den för dålig, men som andratelefon med en batteritid på en vecka har den en plats, även om den inte fungerar överallt i världen eftersom den använder det gamla gsm-nätet.

Specifikationer

Märke
Nokia
Lagring
16 MB + SD-kort (max 32 GB)
Skärmstorlek
2,4 tum
Skärmupplösning
240x320 pixel
Anslutningar
Bluetooth, usb, hörlurar
Batteritid
744/22 timmar (passning/samtal)
Batterikapacitet
1200 mAh
Operativsystem
Nokia Series 30+
Nätverk
2G (GSM)
Mått
11,5 x 5 x 1,3 cm
Vikt
80 gram
Fingeravtrycksläsare
Nej
Kamera
2 megapixel, LED flash
Minneskortläsare
Ja (max 32 GB)
Övrigt
Snake! Finns i färgerna rött, gult, grått och svart.