I udklappet tilstand ligner telefonen en hver anden smartphone.

Motorola Razr 5G

Razr 5G är en elegant blandning av ny teknik och retrodesign, men du får betala ett mycket högt pris för den vikbara skärmen.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.8

I en tid då telefonerna börjar bli så stora att de nästan inte får plats i fickan längre, är det skönt med en minitelefon som Motorola Razr 5G. Den simmar mot strömmen och kan fällas ihop så att den nästan går att gömma i en sluten hand.

När Motorola Razr 5G är hopfälld ser den ut som en vikbar telefon av den typ som var populär för nästan
20 år sedan. Hörnen är rundade och nederkanten är böjd för att det ska vara lätt få ner telefonen i fickan. Tyvärr är det inte lika enkelt att öppna telefonen med en hand. Det saknas nämligen en öppning i sidan där du kan sätta tummen för att vika upp den övre delen, så vi var tvungna att hålla Razr 5G med ena handen och öppna med den andra.

Det finns även en skärm på utsidan där du kan läsa meddelanden och kalenderpunkter eller se vad klockan är. Du kan till och med svara på meddelanden och använda Google Assistent när telefonen är stängd, så ofta behöver du inte ens fälla upp den.

När du öppnar Razr 5G ser den ut som en vanlig smartmobil, som de ser ut 2021. Men när du drar fingret över skärmen kan du känna några små ojämnheter i fogen, eftersom skärmens yta inte är helt plan. Förutom det fungerar telefonen som vilken smartmobil
som helst.

Skärmen är på 6,2 tum och ger en snygg och väl upplyst bild. Det är tydligt att du betalar ett extra högt pris för den vikbara skärmtekniken, för priset på Razr 5G är rätt överdrivet i förhållande till dess prestanda.

Bra batteritid med yttre skärm
Telefonens dataanslutning använder den nya 5G-tekniken. Vi mätte strax under 100 Mbit/s och det är inte mycket snabbare än med en 4G-anslutning. Det kan vi dock inte klandra telefonen för. Det ligger nämligen i nivå med vad vi hittills har upplevt med 5G-telefoner i vårt lokalområde.

Batteriet på 2 800 mAh håller telefonen igång ett dygn på en genomsnittlig dag med lite användning avkamera, GPS-navigering och internet, men när vi ansträngde oss för att använda den yttre skärmen så mycket som möjligt hade vi över 30 procent kvar på batteriet efter ett helt dygns användning.


+ Kan fällas ihop

+ Extra skärm

– Dyr

– Svår att öppna med en hand

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Razr 5G är en elegant blandning av ny teknik och retrodesign, men du får betala ett mycket högt pris för den vikbara skärmen.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 765G
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,2 tommer og 2,7 tommer
Skärmupplösning
876 x 2142 pixels og 600 x 800 pixels
Anslutningar
USB-C
Batteritid
Cirka et døgn
Batterikapacitet
2800 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
5G, Wi-Fi 6
Mått
16,9 x 7,26 x 0,79 cm
Vikt
192 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
48 MP, 20 MP selfiekamera
Minneskortläsare
Nei