Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Razr 2022 kan klappes sammen på midten.

Motorola Razr 2022

Razr 2022 visar att det faktiskt går att göra en bra vikbar mobil.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.1

Motorolas Razr 2022 är en mobil som kan vikas ihop på mitten, precis som de tidigare mobilerna med Razr-namn. Den här manövern fungerar bättre än någonsin och den stängda mobilen ligger bättre i byxfickan än en vanlig ovikbar mobil.

Det sitter ett brett gångjärn mitt på mobilen och stängningsmekanismen känns betryggande stabil. I utfällt läge är det svårt att se på skärmen att den faktiskt kan böjas på mitten, men om du låter fingret rinna ner över skärmen kan du svagt känna skarven mitt på skärmen. 

Det hörs ett svagt men lite oroande klickljud när man låter fingret glida över skarven, så den är inte perfekt.

När mobilen är hopfälld kan den lilla extra skärmen på baksidan användas för att till exempel läsa meddelanden eller snabbt se vad klockan är. Att använda mobilen för vardagliga funktioner fungerar som med de flesta andra mobiler i den här prisklassen. Allting fungerar smidigt och det är ingen fördröjning i vare sig appar eller operativsystem när du använder mobilen.

Kameran är inte något trumfkort för Razr 2022, men den tar bra bilder. Vi gillade verkligen porträttkameran i hopfällt läge. Här är bildkvaliteten bättre än hos de flesta andra mobiler. Det är skärmen på baksidan som gör det möjligt att använda den primära kameran till självporträtt.

Fingeravtrycksläsaren sitter gömd i strömknappen, vilken är placerad ganska långt upp på mobilens sida. Du behöver en stor hand eller ändra grepp för att nå knappen, men den registrerar däremot fingeravtryck så snabbt att det känns som om du bara trycker på knappen.

Motorola skickar med en laddare i kartongen och det är verkligen inte någon självklarhet med moderna mobiler. Den kan ladda batteriet till fullt på cirka en timme, mobilen kan sedan hålla igång ungefär ett dygn vid normal användning.


+ Hopfällningen fungerar bra

+ Extra skärm på baksidan

– Svårt att nå finger-avtrycksläsaren

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Razr 2022 visar att det faktiskt går att göra en bra vikbar mobil.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm SM8475 Snapdragon 8+ Gen 1
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,7" + 2,7"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels + 800 x 573 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
3.500 mAh
Operativsystem
Android 12
Nätverk
Wi-Fi 6E
Mått
16,7 x 7,98 x 0,76 cm
Vikt
200 g
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 1310 single core, 4203 Multi-Core, 6360 OpenCL