Test av Motorola Moto Z3

Motorola Moto Z3 Play

En stor mobiltelefon med gott om plats, kraftigt batteri och ett unikt modulsystem.

av Henrik Ræder Clausen #Telefon #Motorola
8.4

Till en början är det den stora skärmen i Moto Z3 Play som imponerar. Den fyller hela framsidan, så där finns det inga fysiska knappar. Fingeravtrycksläsaren är elegant monterad på sidan av telefonen.

När vi vänder på telefonen dyker nästa överraskning upp. Här finns det en liten kontakt som används för att ansluta utbyggnadsmoduler på baksidan. Det följer med ett extra batteripaket som ger extra långa batteritid, och högre vikt. Med batterimodulen på plats väger Z3 Play dryga 220 gram. Detta är alltså en ganska stor telefon.

De flesta specifikationerna är fina. Vi får fyra gigabyte arbetsminne och hela 64 gigabyte lagringsutrymme. Det kan dessutom utökas med ett sd-kort. Vill man inte det kan samma hållare rymma ett andra simkort. Skärmen på imponerande sex tum har hög upplösning, bra ljusstyrka och fina färger. Processorn, Snapdragon 636, hör dock till de långsammare.

Telefonen drivs av förra generationens operativsystem – Android 8.1. Motorola låter i stort sett operativsystemet vara, vilket är positivt. Den som är van vid Android känner snabbt igen sig. Det känns smidigt att manövrera telefonen och det dyker upp små guider som hjälper till.

Uppladdningen sker snabbt och med batterimodulen på plats räcker batteriet inte i två dygn, men nästan. Låsskärmen visar tydligt hur mycket ström det finns kvar i batterierna.

Överlag är dock hastigheten medelmåttig och Moto Z3 Play trivs därför inte särskilt bra med krävande appar. Den absoluta majoriteten av alla appar fungerar dock alldeles utmärkt i vardagen.

Unika moduler

Det alldeles unika med den här telefonen är att den kan byggas ut med moduler. För stunden finns det ett tiotal moduler att köpa till, allt från en bättre kamera eller högtalare till en projektor. När en modul ansluts startas en guide som hjälper till med installationen. Systemet är smart, men modulerna är ganska dyra.

För den som har behov av någon av de moduler som finns är Moto Z3 Play en intressant telefon. Behöver du inte fler funktioner i din mobiltelefon finns det bättre alternativ till konkurrenskraftiga priser.


+ Utbyggbar med moduler
+ Stor skärm
+ Stort minne
+ Lång batteritid
Medelmåttiga prestanda


Motorola Moto Z3 Play finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Motorola Moto Z3 Play

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En stor och bra mobiltelefon med lång batteritid och ett unikt system för att addera tillbehör.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 636 1,8 GHz
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
6 tum
Skärmupplösning
2160 x 1080 pixel
Anslutningar
Usb c
Batterikapacitet
3000 + 2220 mAh
Operativsystem
Android 8.1
Nätverk
802.11ac
Mått
156.5 x 76.5 x 6,7 mm
Vikt
228 gram (med batteripakke)
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
12 + 8 MP
Minneskortläsare
Ja, eller extra simkort
Övrigt
Moduler kan köpas till
Benchmark (högre är bättre)
105316