Det finns kameror på både fram- och baksidan, men det går inte att ta särskilt bra bilder med någon av dem.

Motorola Moto Z2 Play

Motorola Moto Z2 Play är en bra telefon med tanke på priset och det finns många tillbehör att bygga ut telefonen med.

av #Telefon #Motorola
7.7

Kostar den verkligen bara 4 000 kronor? Det är tanken som slår mig när jag packar upp Motorolas telefon Moto Z2 Play. Utseendet med stålgrå sidor av metall och den tunna formen ger ett exklusivt intryck och när vi håller i telefonen känns det att den är byggd av fina material. Av utseendet att döma borde den kosta mer.

Intrycket av lyx lever vidare under de första många tryckningarna på skärmen. Fingeravtrycksläsaren utmärker sig extra mycket genom att vara snabb och det går riktigt kvickt att låsa upp telefonen. Det är lätt att skriva på skärmen och ljudkvaliteten under samtal är mycket bra.

Dålig skärm och bra batteri
Efter ett par timmar med Moto Z2 Play börjar de första problemen uppenbara sig. Det är närmast kameran och skärmen som inte duger. Skärmen är för ljussvag och det kan till och med vara svårt att se vad som visas på skärmen utomhus när det är soligt.

Ljus behövs dock i rikliga mängder om man vill ta bilder med telefonen. Är det inte riktigt ljust bli bilderna oskarpa och tråkiga. Här haltar Moto Z2 Play rejält jämfört med konkurrenterna.

Moto Z2 Play drivs av processorn Snapdragon 626, som räcker gott för vardagens alla uppgifter. Den känns snabb och fullt tillräcklig i de flesta fall. Pressas den av krävande spel räcker den dock inte riktigt till.

Batteriet imponerar och det går utan vidare att använda telefonen en hel dag utan att leta efter laddaren. Det räcker faktiskt ofta i en och en halv dag, vilket är briljant.

Skräddarsy telefonen
Moto Z2 Play är i sig en tämligen bra mobiltelefon, men den är unik eftersom det går att bygga ut den rent fysiskt. Det finns olika moduler att köpa till för att till exempel lägga till en bättre kamera, ett större batteri, bättre högtalare eller trådlös laddning. Modulerna häktas enkelt fast på ryggen och integreras snygg i telefonen.

På papperet är detta inte alls dumt men modulerna är tyvärr ganska dyra och ett extra stort batteri går på bortåt sex hundra kronor. Numera finns det ju andra lösningar att förlänga batteritiden i form av portabla batterier som börjar bli ganska billiga.


+ Snabb fingeravtrycksläsare
+ Hög samtalskvalitet
+ Lång batteritid
Skärm och kamera


Moto Z2 Play finns att köpa här via Prisjakt

Läs mer om Moto Z2 Play

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra mellanklassmobil med lång batteritid och goda prestanda.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm Snapdragon 626
Ramminne
4 GB
Lagring
64 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
1080 x 1920 pixel
Anslutningar
Usb c, hörlurar
Batteritid
35 timmar
Batterikapacitet
3000 mAh
Operativsystem
Android 7.1.1
Nätverk
802.11 a/b/g/n
Mått
15,6 x 7,6 x 0,6 cm
Vikt
0,145
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
12/5 megapixeö (bak-/framsida)
Minneskortläsare
Ja (max 2 TB)
Övrigt
Utbytbara komponenter, snabb laddning
Benchmark (högre är bättre)
68810