De guldpläterade kontakterna på baksidan används för anslutning av moduler.

Motorola Moto Z Play

Motorola Moto Z Play kan byggas ut med moduler.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
7.3

Motorola Moto Z Play ser lite speciell ut när vi tar upp den ur sin ask. Kameran sticker ut på baksidan och i nederkant finns det en rad metallkontakter. Orsaken till detta är att telefonen är utbyggbar med små moduler för att ge den nya funktioner. Den kan till exempel blir en miniprojektor för att visa film, få längre batteritid (22 timmar) med ett extrabatteri eller få bättre ljud med en JBL-högtalare.

Vi testar telefonen utan några extra moduler och det har Motorola tänkt på eftersom de skickar med ett bakstycke som täcker kontakterna och gör så att kameralinsen inte sticker ut längre. Bakstycket fästs med magneter och är lätt att ta bort. Tyvärr gör det här extralocket att telefonen blir ganska tjock, vilket är ett aber då detta redan från början är en stor telefon.

Moto Z Play hör inte till de snabbaste telefonerna, något som märks när flera appar är i gång samtidigt. Inte heller kameran höjer sig över genomsnittet, även om det går snabbt att fotografera. Bildkvaliteten är dock inte i paritet med de bilder som dagens toppmodeller kan leverera.

Moto Z Play hör prismässigt hemma i övre mellanklassen och den känns som en bra balans mellan pris och prestanda. Den är dock ingenting vi rekommenderar om du inte vill kunna bygga ut telefonen med diverse moduler. Den är för stor och klumpig för att fungera som en smidig vardagstelefon.

Moto Z Play finns att köpa här via Prisjakt


+ Utbyggbar med moduler
+ Bra skärm
Långsam
Stor och tung

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

En bra telefon, men den är väldigt stor och tung.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Snapdragon 625, Octa-core 2.0 GHz, Cortex-A53
Ramminne
3 GB
Lagring
32 GB
Skärmstorlek
5,5 tum
Skärmupplösning
1080 x 1920 pixel
Anslutningar
Usb C
Batteritid
Cirka ett dygn
Batterikapacitet
3510 mAh
Operativsystem
Android 6.0.1
Mått
15,6 x 7,6 x 0,7 cm
Vikt
165 gram
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
16 megapixel
Minneskortläsare
Ja