Kameraet på forsiden giver et grimt, sort hul i skærmen.

Motorola Moto G9 Power

Stor och billig mobil med lång batteritid.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.2

Även om Motorolas nya mobiltelefon Moto G9 Power hör till de billigare på marknaden är det en telefon som klarar det mesta. Vissa saker är den till och med bättre på än betydligt dyrare telefoner.

Vi tycker om när ett företag försöker göra någonting annorlunda. De flesta moderna mobiltelefoner liknar ju varandra intill förväxling. Moto G9 Power är lite annorlunda på ett par sätt:

Det första vi noterar är den räfflade baksidan. Det gör att det går att få ett riktigt fast grepp om telefonen. Av någon anledningen kämpar ju övriga tillverkare om att ha den glattaste baksidan på sin telefoner. Vi gillar att Motorola tänker till och hjälper oss att inte tappa telefonen hela tiden.

För det andra är batteriet extremt kraftigt. Men en kapacitet på 6000 milliamperetimmar håller telefonen i gång i flera dagar. Även under våra mest intensiva tester med flitigt bruk av kameran, gps:en och många appar kan vi använda Moto G9 Power i mer än två dygn innan batteriladdaren måste fram.

Våra mätningar visar en prestanda som motsvarar prislappen. Det är tydligt att Moto G9 Power inte hör till de startsnabbaste mobilerna precis, och när vi bara rör oss runt i inställningsmenyerna är det tydliga fördröjningar från det att vi nuddar vid skärmen tills det faktiskt händer något. Dessa små hack i handhavandet är emellertid inget som stör funktionaliteten. Det är inga problem att köra alla de vanliga appar som vi normalt har i en mobiltelefon. Allt från Google Maps till internetbanken fungerar som de ska.

Fingeravtrycksläsaren sitter så högt upp på baksidan att man måste ha fingrar som ett basketproffs för att kunna nå den. Vi måste liksom släppa lite på greppet om telefonen och låta den glida nedåt i handen innan vi kan logga in. Det är en onödigt riskabel manöver. Det känns som om Motorola har tagit ritningarna från en mindre telefon och dragit ut dem, men glömt bort att flytta fingeravtrycksläsaren.

Moto G9 Power är en stor telefon. Det är svårt att hitta en annan mobiltelefon med större skärm. I ärlighetens namn kunde skärmen gärna få vara lite mindre och i stället ha framsideskameran ovanför den. Som det är nu tittar kameran fram genom ett irriterande svart hål i skärmens övre vänstra hörn.

Baksidans kameramodul är stor och den tar fina bilder nog för att göra de flesta nöjda, även om den inte kan mäta sig fullt ut med kamerorna i dyrare telefoner. Bilderna blir detaljrika även vid svagt ljus och det är bara riktigt petnoga fotografer som kan tänkas klaga på det lilla brus som syns på kvällsfotografierna.


+ Stor skärm
+ Räfflad baksida
Kamerahål i skärmen
Dumt placerad fingeravtrycksläsare

Läs mer om Motorola Moto G9 Power


Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lenovos stora telefon ger mycket för pengarna. Bra huvudkamera och imponerande batteritid.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm SM6115 Snapdragon 662
Ramminne
4 GB
Lagring
128 GB
Skärmstorlek
6,8 tum
Skärmupplösning
1640 x 720 pixel
Anslutningar
Uab c, hörlurar
Batteritid
Lite över ett dygn
Batterikapacitet
6 000 mAh
Operativsystem
Android 10
Nätverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
Mått
17,2 x 7,7 x 0,97 cm
Vikt
221 g
Fingeravtrycksläsare
Ja, på baksidan
Kamera
64 + 2 + 2, 16 MP (baksida/framsida)
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
GeekBench 5: 315 (singlecore) / 1427 (Multicore)