Rammen om skærmen er smal, så selfiekameraet er placeret i selve skærmen.

Motorola Moto g84

Moto g84 är ett utmärkt val om du letar efter en mobil med många funktioner men inte vill betala för mycket.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.5

Moto g84 är en billig mobil som är fullspäckad med funktioner som för bara några år sedan skulle ha varit otänkbara i den här prisklassen.

Den stora skärmen använder till exempel OLED-teknik som ger ljusa, levande färger och skarp kontrast. En fingeravtrycksläsare är dold i nedre delen av skärmen. Den tillhär inte de snabbaste vi har testat, men i billiga mobiler är den oftast förpassad till strömknappen på sidan av enheten och inte i skärmen.

12 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagringsutrymme för dina appar och filer är i nivå med de dyra toppmodellerna, och du kan till och med utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort.

Det mest uppenbara tecknet på att det här inte är en supertelefon som kostar tusentals kronor är processorn, som ibland fick slita hårt under våra tester. Det var mest uppenbart när vi körde vår krävande testapp, men även i mer vardagliga situationer. När vi till exempel zoomade in och ut på en satellitkarta i Google Maps, kunde vi uppleva en liten paus innan mobilen gjorde vad vi ville.

Baksidan har en grov plastyta. Det kanske inte känns lika exklusivt som glas eller polerad aluminium, men i gengäld får du ett mycket säkrare grepp om mobilen jämfört med många andra mobiler nuförtiden.

Ladda fullt på den timme

Den har bra ljud för samtal och för ovanlighetens skull finns det också ett gammalt hederligt hörlursuttag inbyggt i botten. Du behöver inte oroa dig för att behöva köpa någon strömförsörjning, eftersom en sådan ingår i förpackningen. Det är inte längre en självklarhet när man köper en mobil idag, och med en effekt på respektabla 33 watt tog det bara en knapp timme att ladda batteriet fullt. Batteriet har hög kapacitet och kan hålla mobilen igång i genomsnitt två dagar med regelbundet användande GPS,  kamera, internet och annat vardagsanvändande.

Den inbyggda kameran tar mycket bra bilder i dagsljus och dess funktion för mörkerfotografering ger acceptabla bilder även i svagt ljus. Kamerans bildstabilisering hjälper till att motverka skakiga och suddiga bilder, något som brukar kunna vara ett problem i svagt ljus. Video kan bara spelas in i Full HD-upplösning, där dyrare mobiler oftast ger samma Ultra HD-upplösning som nästan alla nyare TV-apparater har, och vissa mobiler erbjuder ända upp till smått sanslös 8K-upplösning.

Det kan låta som en liten bagatell, men Motorolas fiffiga genväg för att använda mobilen som ficklampa är direkt beroendeframkallande: Skaka Moto g84 två gånger för att aktivera kamerablixten och den kommer att lysa upp i mörkret. Det fungerar även när skärmen är avstängd. Enkelt och mycket praktiskt!


+ Bra skärm

+ Mycket lagringsutrymme

– Något trög processor

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Moto g84 är ett utmärkt val om du letar efter en mobil med många funktioner men inte vill betala för mycket.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G
Ramminne
12 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,5"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
Mått
16 x 7,4 x 0,8 cm
Vikt
167 g
Kamera
50 MP, 8 MP ultra, 16 MP selfie
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench 1824