Bagsiden er i plastik og suger fingeraftryk til sig, men du kan også bare pakke den ind i det medfølgende silikonecover.

Motorola Moto G73

Moto G73 är en bra Android-mobil med stor skärm och priset gör den extra intressant.

av Morten Skeldal Østergaard #Telefon #Motorola
8.3

Motorola har lanserat ett brett utbud av mobiler till överkomliga priser och Moto G73 är en av de bättre.

Den har ett silikonskydd redan när du tar ut den ur förpackningen, så det måste du plocka bort innan du kan trycka in ett SIM-kort i den lilla skåran på sidan. Några minuter efter den manövern är mobilen klar att användas.

Om du väljer att ha silikonskyddet kvar när du börjar använda mobilen kan det dyka upp ett litet problem: Fingeravtrycksläsaren sitter i strömknappen på mobilens ena långsida, och knappen försvinner in en aning under mobilen samtidigt som silikonskyddet gör det lite svårare att lägga tummen helt plant på knappen. Det innebar att vi hade lite svårt att få fingeravtrycksläsaren att godkänna våra fingeravtryck på första försöket varje gång.

Vi tycker faktiskt att det är lite imponerande hur bra skärmen och allmänna prestandan är i förhållande till priset. Den har en 6,5 tum stor skärm med en uppdateringshastighet på hela 120 Hz, så allt ser flytande och snyggt ut. Det finns 256 gigabyte för appar, foton och videor, och hela åtta gigabyte arbetsminne. Vi hade inga problem att köra vare sig spel eller appar på G73.

Kameran är en av detaljerna man har sparat in på. Den tar utmärkta bilder av väl upplysta motiv och vi hade väldigt roligt när vi tog supernära bilder med makrofunktionen. Vi kunde hålla kameran ett par centimeter från motivet och ändå ta snygga bilder med påfallande gott om detaljer.

Porträtt blev också bra med fokus på personen i bilden och en oskarp bakgrund, så att det viktigaste framstod som extra skarpt. Det var bara bilder tagna i svagt ljus som vi inte var helt nöjda med.

Motorolas egen app, ”Moto”, är ett välkommet tillägg. Den ligger redo på startskärmen när mobilen startas första gången och gör det enklare att både förstå och ändra mobilens inställningar. Här finns det även tips och genvägar för att få skärmen och mobilen att passa dina behov.

En av de mer speciella detaljerna med G73 är rörelsefunktionerna, där du till exempel kan skaka mobilen för att tända kamerablixten och använda den som ficklampa. Det är ganska praktiskt när man väl har lärt sig de rörelser man behöver.


+ Stor, bra skärm

+ Mycket arbetsminne

– Besvärlig fingeravtrycksläsare

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Moto G73 är en bra Android-mobil med stor skärm och priset gör den extra intressant.

Specifikationer

Märke
Motorola
Processor
Mediatek Dimensity 930
Ramminne
8 GB
Lagring
256 GB
Skärmstorlek
6,5"
Skärmupplösning
2400 x 1080 pixels
Anslutningar
USB-C
Batterikapacitet
5.000 mAh
Operativsystem
Android 13
Nätverk
Wi-Fi 5
Mått
16,1 x 7,4 x 0,8 cm
Vikt
181 g
Fingeravtrycksläsare
Ja
Kamera
50 MP, 8 MP
Minneskortläsare
Ja
Benchmark (högre är bättre)
Geekbench: 910 single core, 2286 multi core